Vihreät uskoo uuden vaalirahoituslain syntymiseen

Hallituspuolue vihreät on ilmaissut täyden tukensa vaalirahoitusmyrskyn silmään joutuneelle pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) ja tämän hallitukselle. Järvenpäähän kokoontuneen vihreiden puoluevaltuuskunnan rivit ovat samalla tiivistyneet selvästi omien ministereiden taakse.

talous

Vihreät uskoo uuden vaalirahoituslain syntymiseen ja nykyisen hallituksen jatkamiseen. Puolueen valtuuskunnan kokouksessa Järvenpäässä oltiin yksimielisiä myös siitä, että vaalirahalaki syntyy vihreän oikeusministerin johdolla. Kokousedustajien mukaan hallituksesta lähtö ei olisi nyt oikea ratkaisu.

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki muistutti, että uutta lainsäädäntöä viedään eteenpäin vihreän oikeusministerin Tuija Braxin johdolla.

- Olen vakuuttunut siitä, että tähän uudistamiseen ovat sitoutuneet kaikki hallituspuolueet ja tämä lainsäädäntö saadaan aikaiseksi, Sinnemäki sanoi.

Sinnemäki arvioi myös, että paljastukset ovat vieneet vaalirahoituksen avoimuutta eteenpäin.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö kertoi luottavansa Sinnemäen tavoin siihen, että nykyinen hallitus pystyy luomaan avoimen vaalirahoituslainsäädännön.

Myös kansanedustaja Oras Tynkkynen uskoi vahvasti oikeusministeri Braxiin.

- Harvoin on tarvittu niin paljon vihreää oikeusministeriä kuin nyt, Oras Tynkkynen sanoi.

Aiemmin tällä viikolla vihreät ilmoitti, että luottamus hallitukseen on kiinni vaalirahalaista. Puolue vaati hallituksen tiedonannolta konkreettisia tavoitteita avoimen lainsäädännön synnyttämiseksi.

Kokousjäsenet korostivat, että kyse ei ole hallitus-oppositioasiasta.

- Tämä ei ole hallituksesta lähdön paikka eikä eduskunnan hajoittamisen paikka. Vihreiden pitää laittaa pyykkipoika nenään ja kumihanskat käteen ja lähteä tekemään uutta lakia, vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jyrki Kasvi sanoi.

Vielä viikon puolivälissä Kasvi toivoi, että presidentti viheltäisi pelin poikki ja tekisi esityksen uusien vaalien järjestämisestä. Uusia vaaleja toivoi aiemmin myös vihreiden europarlamentaarikko Satu Hassi.

Lähteet: YLE Uutiset