Maailman pohjoisinta kendoa Torniossa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisi vuotta Tornion kendoseuran perustamisesta. Tornio on maailman pohjoisin kaupunki, jossa harjoitellaan aktiivisesti kendoa, perinteistä japanilaista miekkailua.

Kendo
Kendo on perinteinen japanilainen miekkailulaji, jossa teknisen taidon lisäksi henkisillä arvoilla ja perinteillä on tärkeä asema.Tornion Kendoseura

Tänä vuonna tulee kuluneeksi myös 10 vuotta Oulun kendoseuran perustamisesta.

Juhlan kunniaksi seurat järjestävät yhdessä viisitoistavuotisjuhlaleirin seurojen välimaastossa Kemissä 25.-27.9.2009. Leirille saapuu kymmeniä kendovieraita, jopa kendon kotimaasta Japanista asti. Leirillä yleisöllä on mahdollisuus seurata kendoharjoituksia.

Perinteistä japanilaista miekkailua

Kendo on perinteinen japanilainen miekkailulaji, jossa teknisen taidon lisäksi henkisillä arvoilla ja perinteillä on tärkeä asema. Kendo sopii erinomaisesti lähes kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta. Kendoa harjoitellaan Torniossa Kaj Kostianderin, 2. dan, johdolla.

Vireä torniolaisseura on ottanut paikkansa Suomen kendokartalta erinomaisesti. Seura on tällä hetkellä Suomen kuudenneksi suurin.

Myös kilpailumenestystä on tullut. Vuonna 2005 Kaj Kostiander sai pronssia kansainvälisessä alle mustavyötasoisten kilpailussa ollen ainoa suomalaismitalisti. Vuonna 2007 Mikko Alaviuhkola tuli toiseksi ylempien vyöarvojen kilpailussa ja Oskari Koskela voitti alempien vyöarvojen sarjan vastaavassa kisassa.

Torniossa Kendoon pääsee tutustumaan kahdesti vuodessa järjestettävien peruskurssien kautta.

Lähteet: YLE Perämeri