Pori juhlii vellillä ja pärekorin heitolla

49. Porin Päivä huipentuu lauantaina puoliltapäivin alkavaan torijuhlaan, jonka juontaa murretaitaja Elina Wallin. Juhlassa esiintyy myös mm. Jussi Hakulinen. Lapsille on tarjolla oma lastenjuhla Porin nuorisotalossa sunnuntaina. Päivän teemaksi on tänä vuonna valittu Porin kansallinen kaupunkipuisto. 

Pori
Porin Päivän juliste 2009.
Porin kaupunki

Ilman ohraryynivelliä ja laivastovierailua ei tätäkään Porin Päivää vietetä.

Toriaika on lauantaina klo 15 saakka. Porin VPK:n soittokunta antaa tahtia klo 10-12. Epäviralliset pärekorin MM-heittokilpailut torilla alkavat klo 13.

Reposaaren kalasatamassa voi tutustua Porin kummialukseen, heräteraivaaja Kuhaan sekä Jurmo-joukkojenkuljetusveneeseen klo 11-15.

Avoimia ovia vietetään lauantaina mm. Satakunnan pelastuslaitoksella ja Satakunnan Kansan uusissa toimitiloissa.

Sunnuntaina Pori-Seuran tekee kunniakäynnin ja seppeleen laskun Reposaaressa S2:n muistomerkille ja sankarihaudalle. Nuorisotalossa puolestaan järjestetään lapsille oma juhla klo 13 ja 15. MLL:n järjestämässä tilaisuudessa ovat mukana näyttelijät Teemu Niemelä ja Peter-Sebastian Lehtonen.

Klo 15 voi hypätä pyörän selkään ja tutustua Porin kaupunkipuistoon. Lähtö tapahtuu Porin Etelärannasta Polyfonia-patsaan luota.

Lähteet: YLE Satakunta