1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Satu Hiltunen (kirjailija)

Satu Hiltunen tekee Ylä-Kainuusta maagisen fantasiakartan ja tarinakokoelman

Tarinat ja jutut saavat myös visuaalisen muodon kolmen vuoden hankkeesta syntyvässä opuksessa, josta tekijänsä toivoo myös markkinointivälinettä Ylä-Kainuun luontomatkailuun.

Satu Hiltunen (kirjailija)
Satu Hiltunen palaa kotiseudulleen tekemään Ylä-Kainuusta tarinakarttaa kolmivuotisen hankerahoituksen turvin.YLE Kainuu / Katja Oittinen

Oulun läänintaiteilijana, Kainuun maakunnallisena kulttuurituottajana vajaat 2,5 vuotta toiminut Satu Hiltunen elää pian unelmaansa.

- Lähden tekemään tätä työtä intohimolla, tämä on unelmien täyttymys, Hiltunen myöntää kertoessaan silmät loistaen vajaa 180 000 euron myönnetystä hankerahasta ja tarinakartaston tekemisen aloittamisesta.

Hiltunen ryhtyy joulukuun alussa keräämään ihmisiltä ja arkistoista tarinoita 1850 - 1950 -luvuilta kootakseen fantasiamaailman yläkainuulaisesta maagisesta kansanperinteestä ja henkisestä perinnöstä.

- Hankkeen nimi on Ylä-Kainuun tarinakartasto, mutta valmis opus saa jonkun fantastisen nimen valmistuttuaan, Hiltunen suunnittelee.

Opus englanniksi ja suomeksi

Hiltunen suunnittelee tarinakartastoon mukaan fantasiaroolipeliä, ja toivoo, että sekä suomeksi että englanniksi julkaistavaa teosta voitaisiin käyttää hyödyksi myös luontomatkailualueiden markkinoinnissa.

- Tästähän tulee samalla ekologinen matkaopas, joka esittelee ne hienoimmat ja hiljaisimmat kohteet Ylä-Kainuussa.

Hiltunen arvelee, että nuoret larppaajat innostuvat Ylä-Kainuun maisemista opuksen myötä, ja muutoinkin hän uskoo maaseudun vetovoimaan.

- Maaseutu tulee olemaan houkutteleva paikka esimerkiksi kaikille niille nuorille perheille, jotka haluavat elää maanläheistä elämää.

Hiltunen toivoo, että Oulun läänin taidetoimikunta valitsisi Kainuuseen edelleen maakunnallisen kulttuurituottajan.

- Kainuu jää muuten jotenkin niin syrjäseuduksi Ouluun nähden, joka on niin vahva kulttuurikaupunki.

Lähteet: YLE Kainuu / Katja Oittinen

Lue seuraavaksi