Silminnäkijä-ohjelman vastaus Vanhaselle

TV2:n Silminnäkijä-ohjelma on vastannut pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) vaatimukseen talohankkeensa epäselvyyksiä koskevasta lisäselvityksestä. Silminnäkijän mukaan tiedot on saatu luotettavasta lähteestä, eikä tietojen antajaa paljasteta lähdesuojaan vedoten.

talous

YLEn Ajankohtaisjournalismin päällikkö Jyrki Richt huomauttaa, että lähde on antanut kirjallisen sitoutumuksen, että hän voi antaa tarvittaessa valaehtoisen todistuksen oikeudessa.

Vanhanen sanoi tiedotustilaisuudessaan, että ainoa talonrakennuskuluihin liittyvä tilaus koskee pienehköä erää tuppeensahattua koivua. Tästä koivusta rakennettiin kirjahylly, eikä kyse ollut suinkaan "varsin kalliista tarvike-erästä". Richt vastaa Vanhasen viittaamaan pieneen koivuerään, että ohjelman mukaan lähde on kuitenkin antanut tietoja toisesta rakennustarvike-erästä.

Maanantaina nähtyä Silminnäkijä-ohjelmaa tehtiin pitkän aikaa. Toimituksen mukaan kaikki haastattelut oli tehty jo ennen kuin tieto Nuorisosäätiön vaalirahoituksesta tuli julkisuuteen. Richt kommentoi, että ohjelma ei keskittynyt vaalirahoitukseen, vaan avasi laajemmin mekanismia, jolla Nuorisosäätiö on kasvanut merkittäväksi toimijaksi vuokra-asuntomarkkinoilla.

Toimituksen mukaan kaikki olennainen asiaan liittyvä on kerrottu itse ohjelmassa ja koska Keskusrikospoliisi on aloittanut asiassa selvityksen, ei Silminnäkijällä ole asiaan enää lisättävää.

Lähteet: YLE Uutiset