Hannu Manninen opiskelee Porissa lentäjäksi

Moninkertainen maailman cupin voittaja Hannu Manninen opiskelee Porissa lentäjäksi. Opinnot Suomen Ilmailuopistossa alkoivat viime vuonna Helsingissä. Elokuun lopusta lähtien opiskelu on jatkunut Porissa.

Hannu Manninen
Hannu Manninen
Hannu ManninenYLE / Pipsa Uutto

-Tammikuun loppuun saakka jatkuvat teoriaopinnot, sen jälkeen homma aikataulullisesti helpottuu. Sen jälkeen ei ole joka päivä opintoja ja silloin alkavat lennot ja se tuo helpotusta aikatauluihin, mutta istumalihaksia tarvitaan siihen saakka.

Hannu Mannisella haave lentäjän ammatista on syntynyt matkustamon puolella. Kyse ei ole niinkään pikkupojan haaveammatista.

-Kiinnostus lentäjän ammattiin on syntynyt vuosien mittaan. Kisareissuilla ympäri maailmaan matkatessa matkustamon puolella on miettinyt mitä siellä ohjaamossa tapahtuu ja mitä lentäjän työ pitää sisällään.

Syksyllä Hannu Manninen ilmoitti jatkavansa urheilu-uraansa. Come-backista hän ei halua puhua, sillä aikomus ei ole urheilla ammattimaisesti.

-Comeback -sana ei oikein iske. Etusijalla on koulu, en pysty urheilemaan ammattimaisesti. Nyt on kuitenkin aikaa käydä lenkillä iltapäivisin. Perhe asuu Rovaniemellä ja iltapäivisin ei ole muuta tekemistä joten on hyvä käyttää tilaisuus hyväksi. Kilpailuvietti on olemassa ja on halua vielä kokeilla omia rajojaan. Perheen kanssa mietittiin onko mahdollista harjoitella sillä tavalla, että tulee sellaiseen kuntoon että voi kilpailla maailman kärkitasolla. Asiaa on puntaroitu ja tultu siihen tulokseen, että tällä ajankäytöllä se on mahdollista.

-Harjoittelu on tuntunut hyvältä ja on ollut mukava käydä treenaamassa , ei ole paineita omaksi ilokseni sitä teen. Vancouverin olympialaiset on tulossa ensi talvena. Sitä ei tiedä mikä on kunto silloin ja missä silloin mennään, toteaa Manninen.

Lähteet: YLE Satakunta