Ulvilan murhassa läpimurto: vaimo vangittu

Porin käräjäoikeus vangitsi maanantaina todennäköisin syin epäiltynä Jukka Lahden murhaan hänen aviovaimonsa. Esitutkinta on kesken, eikä poliisi tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää. Tutkinnanjohtaja, ylikomisario Pauli Kuusiranta uskoo, että asia saadaan päätökseen melko pian.

poliisitutkinta
Tähtisentie 1.12.2006. Poliisi kävelee surmatalon pihamaalla.
Tähtisentie Ulvilassa 1.12.2006.Tapio Termonen / Yle

Porin käräjäoikeus vangitsi maanantaina todennäköisin syin epäiltynä murhaan Jukka Lahden aviovaimon. Käsittely tapahtui tutkinnanjohtajan vaatimuksesta suljetuin ovin ja asiakirjat määrättiin salaisiksi syytteen nostamiseen saakka.

-Tutkinta on jatkunut nyt jo kolme vuotta ja aina on jouduttu palaamaan takaisin lähtöruutuun. Tämä nykyinen tutkintalinja on voimistunut vuoden alkupuolelta lähtien, kertoo ylikomisario Pauli Kuusiranta.

- Näyttö nyt vangittua Lahden aviovaimoa vastaan on melko vahva. Olemme oikeilla jäljillä.

Kuusiranta uskoo, että asia saadaan kaiken kaikkiaan melko pian päätökseen.

Seuraava tiedote keskiviikkona

Ulvilassa osoitteessa Tähtisentie 54 tapahtui 1.12.2006 klo 2.40 henkirikos, jossa surmattiin vuonna 1955 syntynyt henkilöstövalmentaja Jukka S. Lahti.

Asunnossa oli tapahtuma-aikana Jukka Lahden lisäksi hänen aviopuolisonsa ja heidän neljä alaikäistä lastaan, joista vanhin oli tuolloin 9,5-vuotias. Poliisi on tutkinut asiaa murhana.

Satakunnan poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin lisäksi tutkintaan on osallistunut tutkijoita myös muista poliisilaitoksista.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona.

Lähteet: YLE Satakunta