1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi

Eläimelliset riimit täyttivät Kemin Tervahallin

Kemin kaupunginorkesterin ja Karihaaran koulun kuoron eläimelliset riimit valloittivat monisatapäisen lapsijoukon Kemin Tervahallissa tiistaina aamupäivällä. Säveltäjä Mauri Suménin Ritmo animale -laulusarjan kantaesitystä kuulemassa oli noin 800 merilappilaista lasta.

Useat kuorolaiset olivat sonnustautuneet näyttäviin eläinpukuihin. Kuva: YLE / Antti Heikinmatti

Suménin mukaan laulusarjan innoittajana ovat toimineet suomalaiset eläintarinat sekä halu kirjoittaa nuorisokuorolle ja orkesterille jotain uutta ja hieman erilaista laulettavaa. Suménin musiikki säesti muun muassa Kirsi Kunnaksen, Kaija Pakkasen ja Ilpo Tiihosen lastenrunoja.

Elokuvamusiikistaan ja muun muassa Leningrad Cowboysista tuttu Sumén on säveltänyt muun muassa runot Tunteellinen siili, Sikojen rakkaus ja Kameli Kemeli.

Koululaiset diggasivat

Karihaaran koululaiset Joonas ja Aleksi olivat konserttiin tyytyväisiä. Heidän mielestään vastaavia tapahtumia saisi olla useamminkin.

Joonaksen mielestä paras laulu oli konsertissa ensimmäisenä kuultu Tuulia Ahon tekstiin Kettu Gennadi sävelletty kappale.

- Minun mielestä se kamelilaulu oli paras, säesti Aleksi.

Sumén olikin helpottunut kantaesityksen jälkeen, koska yleisö piti kuulemastaan. Suménin mukaan lapset ovat haastavin yleisö.

-Lapset taputtavat vain jos he tykkäävät - eivät kohteliaisuudesta, Sumén sanoo.

Rytmiä ja vahvaa tunnelmaa

Ritmo Animalessa musiikin teemana on rytmi ja vahva tunnelma. Sumén kertoo, että useissa kappaleissa on selkeä "latino"-rytmi, mutta mukana on myös seesteisempää materiaalia.

Aamukonserttiin Kemin Tervahallille tuli arviolta 800 koululaista ja tarhalasta. Ryhmiä oli saapunut Kemin lisäksi Simosta ja Torniosta. Konsertti järjestetään myös tiistai-iltana kello 18 Kemin Tervahallissa.