1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Heinola

Heinolassa edelleen karsittavaa

Heinola joutuu korottamaan kunnallisveroa, myymään energiasijoituksia sekä karsimaan sijaisia ja määräaikaisia talouden tasapainottamiseksi. Kaupunginjohtaja Hannu Komosen talousarvioesitys ensi vuodelle pyrkii torjumaan Heinolan joutumisen kriisikuntien joukkoon.

Kaupunginjohtaja Hannu Komosen eväät ensi vuoden taloudenpitoon kelpasivat pääosin hallitukselle. Kuva: YLE / Lahti

Veroprosentin korotuksella kahteenkymmeneenyhteen kerättäisiin kaupungin kassaan 2,7 miljoonaa. Heinolan lainamäärä on jo niin mittava, että lainaa ei Komosen mukaan ole enää varaa ottaa. Investointeihin on talousarviossa varattu bruttona 7,8 miljoonaa.

- Esityksessäni on monta asiaa. Muun muassa nostan esille Tommola-talon ja paloaseman kahtena seuraavana vuonna. Meillä on myös tulossa vesihuollon hankkeita, kunnossapitotöitä ja niin edelleen. Paljon on jäljellä ja paljon on karsittu. Yksi tärkeä asia on päihdeasuntojen rakentaminen, jotta voidaan luopua ostopalvelumenoista.

Komonen olisi valmis myymään sijoituksia reilun miljoonan, jopa kahden miljoonan euron edestä Energia-rahastosta, koska kaikkea rakentamista ei saada muuten rahoitettua.