1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Pien-Saimaan virtaukset jatkosyyniin

Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen on erittäin tyytyväinen selvitykseen. Hänen mielestään se tarjoaa nyt yhden keinon Pien-Saimaan tilan parantamiseksi, kun aikasemmin siihen ei ole ollut yhtään nopeaa vaihtoehtoa.

luonto
YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen sanoo, että selvityksen vaihtoehtojen toteuttamisen suunnittelu on jo käynnistynyt.

- Tässä ihan lähipäivinä ratkeaa, että miten tätä viedään päätöksentekoon ja sitä kautta on seuraava vaihe jo valmisteltu. Sitten lähdetään selvittämään niitä vaikutuksia tarkemmin vesistöön ja yleissuunnitelman laatiminen käynnistetään varmaankin tässä yhteydessä, sanoo Räsänen.

- Mielestäni on selvää, että tätä valmistelua jatketaan siihen, että voitais se pumppamo rakentaa.

Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla tehdyn diplomityön mukaan paras tapa parantaa Pien-Saimaan vedenlaatua olisi lisätä virtausta pumppaamalla Suur-Saimaan vettä Maaveteen joko Kolhonlahden ja Kolinlahden välisen kannaksen kautta tai Kutilan kanavan rakentamisen yhteydessä Kopinsalmeen asennettavalla pumppaamolla.

Diplomityöntekijä Ville Uusitalo toteaa selvityksessään, että mikäli Pien-Saimaalla päädytään virtausohjauksen käyttöön, tulee lupa-asioita varten laatia virtausmalli parhaista vaihtoehdoista.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi