1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. heavy rock

Metallimessu saapuu Joensuuhun

Joensuussa järjestetään ensimmäistä kertaa metallimusiikilla varustettu jumalanpalvelus. Niin sanottu Metallimessu on luterilainen ehtoollisjumalanpalvelus, joka tarjoaa hengellistä musiikkia kaikille metallimusiikin ystäville.

Metallimessu järjestettiin Keravan Jäähallilla toukokuussa 2008

Messu järjestetään lauantaina kello 18 Joensuun urheilutalossa, ja se on kaikille avoin tilaisuus. Messussa on mukana paikallisen seurakunnan lisäksi helsinkiläiset muusikot sekä toiminnan alusta asti mukana ollut pastori Haka Kekäläinen.

Messun liturgiasta vastaava Pielisensuun seurakunnan seurakuntapastori Tiina Laakkonen uskoo messun houkuttelevan paikalle erityisesti nuorisoa.

- Metallimessu on hieno ajatus, sillä se tarjoaa hengellistä musiikkia sellaisella musiikkityylillä, mihin moni nuori on tottunut. Jumalanpalveluksessa soitetaan perinteisiä virsiä. Kirkon tarkoituksena ei ole houkutella ihmisiä metallimusiikin avulla, vaan ennemminkin tarjota erilaisia vaihtoehtoja, kertoo Tiina Laakkonen.

Metallimessun idea syntyi pari vuotta sitten Helsingissä. Messu on kiertänyt ympäri Suomea noin kymmenellä paikkakunnalla.