1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Basso-lehti valittiin vuoden laatulehdeksi

Populaarimusiikin ja kaupunkikulttuurin lehti Basso on palkittu tämän vuoden laatulehtenä. Palkinnon myöntää kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtiä edustava Kultti-järjestö. Raati kiitti Bassoa ammattimaisesta ja innokkaasta otteesta, jolla se erottuu edukseen.

Kuva: Basso

Kilpailuun osallistui 43 Kultin jäsenlehteä. Voittajalle luovutettiin Turun kirjamessuilla 2 500 euroa ja taitelija Kirsi Neuvosen taideteos. Kunniamaininnoilla palkittiin Finnish Music Quarterly, Photo Raw ja Vihreä Lanka.

Palkintoraadin mukaan Basso kokoaa tyylikkäästi yhteen musiikin lajeja ja alakulttuureja sekä niiden liepeillä liikkuvia ajankohtaisia ilmiöitä. Kiitoksia tuli myös yllättävyydestä, tuoreudesta ja taitavasti tehdystä ulkoasusta.

Basson päätoimittajan Risto Nevanlinnan mukaan lehden kärkenä on musiikki, mutta pyrkimyksenä on käsitellä populaarikulttuuria laajasti, joten myös muoti, elokuvat ja kirjallisuus kiinnostavat.

Basso perustettiin vuonna 2001. Tuolloin sen nimi oli Posse. Viisi vuotta myöhemmin Posse, internetissä toiminut Bassoradio ja verkkosivusto suomihiphop.com yhdistyivät ja lehti sai nimekseen Basso.

Vuoden laatulehti valittiin nyt neljännen kerran. Edellisen palkinnon sai Kaltio. Kilpailun tavoitteena on muistuttaa kulttuurilehtien merkityksestä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Pieniä ja toisin ajattelevia lehtiä tarvitaan median kaupallistuessa ja omistuksen keskittyessä entisestään, Kultti-järjestö sanoo.