Ammattikoulutussäätiö tuki vaaleissa omia työntekijöitään

Hyvinkään-Riihimäen Seudun ammattikoulutussäätiö tuki viime kunnallisvaaleissa kahta omaa työntekijäänsä. Toiselle maksettiin lehti-ilmoitus paikallislehdessä ja toinen sai kopioida vaalikirjeitä oppilaitoksen kopiokoneella.

ammatillinen koulutus
Riihimäen ammattikoulu
Hyvinkää-Riihimäen ammattikoulutussäätiö tukee muun muassa Riihimäen ammattikoulua.YLE / Sari Törmikoski

Hyvinkään-Riihimäen Seudun ammattikoulutussäätiö vastasi Raha-automaattiyhdistyksen kyselyyn, joka lähetettiin 921 Raha-automaattiyhdistyksen avustusta saaneelle järjestölle. Vastanneista 774:stä järjestöstä 27 ilmoitti tukeneensa vaalityötä.

Ammattikoulutussäätiön johtaja Ari Orelma ei näe mitään syytä olla kertomatta annetusta vaalituesta.

- Ehdottomasti halusin kertoa ja ihan ylpeänä. En näe mitään erityistä syytä olla kertomatta. Vaikka on pienistä euroista kyse, niin sitä suuremmalla syyllä kerrotaan kaikki, mikä on kerrottavissa. Nämä on molemmat kaksi henkilöä, jotka pyrkivät valtuustoon, myös pääsivät eli olimme tyytyväisiä. Tuskin se johtui tästä meidän tuesta, mutta oli hieno ja hyvä asia, että saatiin omasta porukasta kaksi kaksi henkilöä valtuustoihin, Ari Orelma toteaa.

Hyvinkään-Riihimäen Seudun ammattikoulutussäätiön antaman tuen rahallinen arvo on 600 - 800 euroa, arvioi säätiön johtaja Ari Orelma. Hän hymähtää, että säätiö on päässyt pienellä rahalla mukaan isoon keskusteluun.

Lähteet: YLE Häme