Nettikommentoijat ärtyivät päiväkotien ruokarukouksista

Vapaa-ajattelijain liitto on tehnyt Länsi-Suomen lääninhallitukselle kantelun päiväkodeissa ilmenneestä lasten ääneen rukoiluttamisesta. Liiton mukaan Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen Nurmossa kunnan ja päivähoidon edustajat ovat haluttomia muuttamaan ruokarukouskäytäntöjä opetusministeriön kannasta huolimatta. Nettikommenteissa paheksuttiin päiväkotien uskonnon tuputtamista, puolustettiin ruokarukousta, paheksuttiin Vapaa-ajattelijoita ja muistutettiin lasten oikeuksista.

Kotimaa

Nimimerkki Pekka ei koe uskontojen tarjoavan hyötyä.

"Mielestäni täällä päin maailmaa yhteiskunta on jo kypsä siihen, että uskontoja ei enää tuputettaisi. Vaikka uskonnot toimivatkin jonkin verran kulttuurin säilöjinä näen silti niistä olevan enemmän haittaa kuin hyötyä."

Nimimerkki EiTerroria kirjoittaa äänekkäistä vähemmistöistä.

"Suomi on kristitty maa jossa kirkkoihin kuulu reilusti yli puolet kansasta. Demokraattisessa maassa enemmistö voi vapaasti ääneen rukoilla ruokarukouksen niin halutessaan. Pienet äänekkäät vähemmistöt eivät voi joka paikassa terrorisoida enemmistöä!"

Nimimerkki Lapsen oikeuksien julistus ei pidä uskonnon harjoittamista päiväkotien tehtävänä.

"Useimmissä päiväkodeissahan ei ole lasten johdettua ääneen rukoiluttamista. Näin varsinkin Etelä-Suomessa. Kuitenkin pohjoisen "raamattuvyöhykkeellä" tuollaist esiintyy. Uskonnon harjoittaminen ei ole LAIN MUKAAN päiväkotien ja koulujen tehtävä."

Nimimerkki HOH ei kestä, että lapsille tuputetaan uskontoa.

"jos lapsi vasten tahtoaan pakotetaan rukoilemaan on kyllä päiväkotien koulujen whatsoever työntekijöiden päässä vikaa.. uskoa saa jos huvittaa mutta lapset eivät ole oikea ryhmä uskonnolliselle propagandalle."

Nimimerkki Rehellisyyttä opetuksiin katsoo, että rukous ei kuulu päiväkotiin.

"Ruoka eikä muutkaan rukoukset saisi kuulua missään tapauksessa koulujen eikä päiväkotien opetuksiin. PISTE"

Lähteet: YLE Uutiset