Chiracin koira masentui Elysee-palatsista muutosta

Ranskan entisen presidentin Jacques Chiracin Sumo-koira ahdistui muutosta niin pahoin, että se alkoi hyökkäillä isäntänsä kimppuun. Chiracit päättivät antaa koiran pois, kun se oli purrut ex-presidenttiä kolmannen kerran.

Ulkomaat

Masennus muutti Sumon viattomasta valkoisesta karvapallosta raivokkaaksi ex-presidentinpurijaksi, kertoo Chiracin vaimo Bernadette.

Bichon maltese -rotuinen koira oli tottunut vaeltemaan Elysee-palatsin laajoissa puutarhoissa eikä sopeutunut elämään uudessa kaupunkiasunnossa, kirjoittaa BBC. Chiracit muuttivat uuteen Pariisissa sijaitsevaan asuntoonsa toukokuussa 2007, kun Elysee-palatsin isännäksi vaihtui Nicolas Sarkozy.

Uudessa asunnossa koira puri Jacques Chiracia kahdesti jalkaan, ja masentunutta koiraa alettiin hoitaa depressiolääkkeillä. Muutama kuukausi sitten Sumo kuitenkin teki kolmannen hyökkäyksensä, jossa se hyppäsi iskemään hampaansa 76-vuotiaan ex-presidentin rintaan.

- Se oli hyvin pelottavaa, koska verta tuli, Bernadette Chirac kertoo.

Rouva Chirac, jota vastaan koira ei koskaan ollut hyökännyt, joutui tekemään vaikean päätöksen koirasta luopumisesta. Sumo lähetettiin maatilalle Seine-et-Marneen, missä sen kerrotaan nyt viihtyvän hyvin.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset