1. yle.fi
  2. Uutiset

Karvaaja: Ara, jokeri pokeri poks?

YLE Lahden lätkäbloggaaja, Karvaaja, analysoi jääkiekkoa lahtelaisin silmin ketään säästämättä. Nyt hatullisen saa Hannu "Ara" Aravirta.

Jokerit
YLE Lahti

Hyvää bisnestä aina ja iankaikkisesti takova Ilmalan Herra Harkimo nappasi viime vuonna symppisvalmentajan Vantaalta, Hannu Aravirran hoteisiinsa. Taattua kotimaista laatua, luottomies, joka on johdattanut Suomen useampaankin finaalitappioon arvokisoissa. Pelicansin Ara kävi nostamassa uskottavaksi remmiksi, siitä Karvaajan karvainen käsi kiitokseksi. Jokereissa mies käy kuitenkin vain ottamassa varhaisen lopputilin ja valmentaa joulun jälkeen Sveitsissä. Se on varmaa ku Petteri Sihvonen ratissa.

Miksi Ara ei saa Jokereita lentoon? Siksi kun jokeri ei ole siivekäs, lentokykyinen eläin, kuten pelikaani? Ei. Siksi kun Jokerit on tuoksuton sillisalaatti, eli nainen ilman sitä kirpeyttä, kun alapesu unohtuu. Jokereihin on ostettu kovalla rahalla lihaa kuten Pirnes ja Hentunen, mutta ostonaisen intohimo on harvoin aitoa.

Ilmalassa kaikki varmaan toimii kivasti. Ravintolat on parhaita, penkit mukavimpia, suihkuissa kiva akustiikka ja isoin näyttökuutio katossa. Uuh. Mutta mutta. Jokainen Juomatehdasareenalla käynyt tietää, että tunnelma on haitarista. Vaikka puolityhjässä hallissa fanikatsomo yrittää möykätä, popcornin mässytys peittää kannatuslaulut. Vaikka istuisi muutaman penkkirivin päässä kaukalosta, fiilis on kuin ranskalainen kahvi, yhtä lattea. Pelaa siinä sitten himokasta hokia.

Lahdessa sentään on tunnelmaa… (okei, Karvaaja taitaa ironian). Siis vaikka täälläkin atmosfääri on mitä on, varsinkin kun tulee turpaan, katsomosta sentään haistaa zambonin eikä Hesen majoneesia, kuten Hartwallilla.

Ja ne Jokerifanit. Maan idioottien eliittiä. Kun Vesalan lähiö tyhjenee, porukan löytää Ilmalasta. Karvaaja on raaka ja karski mies, mutta lastansa hän ei päästäisi ikinä Jokerifanien keskuuteen. Vai mitä mieltä olette näystä, kun isukki huutaa vastustajalle, että ” ME VIHATAAN TEITÄ KAIKKIA” ja pitää samalla mukeloaan kädestä ja käskyttää heiluttamaan narrilippua viikkorahojen menettämisen pelossa. Nähty on, Ilmalassa. Ottelun jälkeen joku Keravalta viikonloppuvapaalla oleva yhteiskunnan toivo hakkaa raskaana olevan naisen Pasilan asemalla, kun sillä oli elukan kuva paidassa, eikä jokeria. Lahdessa tosijokeri taas viskaa lisävaloa jäälle hätäraketin muodossa. Wau mikä dili.

Huomenna niitä taas saapuu Lahteen. Paloämpärit täyteen.

Lähteet: Karvaaja

Lue seuraavaksi