Poliisi kieltää Imatran mopomiitit

Poliisi on ottanut kielteisen kannan Imatralla järjestettyihin mopomiitteihin. Miiteissä nuoret kokoontuvat temppuilemaan mopoillaan. Poliisin tietojen mukaan seuraava miitti on tarkoitus järjestää Imatralla viikonloppuna.

moottoripyöräily
YLE / Pertti Huotari

Poliisin mukaan kaupunkialueilla järjestettävät mopomiitit häiritsevät yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Mopomiitit rikkovat myös tieliikennelain pykäliä.

Mopomiiteissä kymmenet nuoret kokoontuvat ennalta sovittuun paikkaan temppuilemaan mopillaan. Poliisin mukaan mopomiitin ideana on mopoilla plagioida moottoripyörätemppuihin liittyvien ns. Bombereiden järjestämiä tilaisuuksia. Miittien eräänlainen huipentuma on mopoilla ajaminen etupyörä ilmassa ja ns. kumin polttaminen paikoitusalueilla ja parkkihalleissa.

Poliisin tietojen mukaan seuraava miitti on tarkoitus järjestää Imatralla viikonloppuna.

Osallistujat alaikäisiä

Mopomiittiin osallistuvat ovat pääsääntöisesti alaikäisiä. Poliisi vetoaakin huoltajiin, että he kieltäisivät lastensa osallistumisen tapahtumaan.

Jos mopomiittien puuhahenkilöt haluavat järjestää suuria mopoilijoiden kokoontumisia, niin paikasta, ajasta ja menettelytavoista pitää sopia ennalta paikallisen poliisin kanssa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala