200-vuotiasta valtionhallintoa juhlitaan Kajaanissa

Juhlapäivän kunniaksi virastot esittelevät toimintaansa perjantaina uuden virastotalon ala-aulassa.

toimistorakennukset
Valtionhallinnon 200-vuotisjuhlia vietettiin Kajaanissa perjantaina. Maistraatin väki oli pukeutunut teemaan sopivasti vanhoihin asuihin.YLE / Maija Kautto

Mukana ovat maanmittaustoimisto, verotoimisto, työ- ja elinkeinotoimisto ja maistraatti. Lisäksi virastoissa ovat avoimet ovet.

Suomen autonomisen ajan alkaminen vuonna 1809 on yksi maamme historian merkkipaaluista. Kansakuntaa rakentamaan -teemalla muistetaan Suomen kansallisen ja valtiollisen kehityksen kannalta tärkeitä tapahtumia, jotka rakensivat pohjaa Suomen itsenäisyydelle. Merkkivuotta 1809 vietetään Suomessa sekä valtiollisin ja paikallisin tapahtumin.

Kajaanissa valtion uuden virastotalon virastot järjestävät yhdessä "Valtionhallinto 200 vuotta" -tapahtuman virastotalon ala-aulassa ja ravintola Atiman koulutustilassa, osoitteessa Lönnrotinkatu 2 C.

Mukana tapahtumassa ovat maanmittaustoimisto, verotoimisto, työ- ja elinkeinotoimisto sekä maistraatti. Virastot esittelevät toimintaansa uuden virastotalon ala-aulassa perjantaina 2.10. klo 10 - 14. Tapahtuman juontaa vapaa taiteilija Eero Schroderus ja musiikista vastaa Kainuun ammattiopiston ja musiikkiopiston opiskelijat. Samaan aikaan maistraatin uudistettu vihkisali on avoinna yleisölle 1. kerroksessa ja muilla virastoilla on avoimet ovet.

Ravintola Atiman koulutustilassa dosentti Reijo Heikkinen luennoi aiheesta Valtionhallinto Kainuussa vuosisatojen saatossa. Lisäksi eri virastot esittelevät tämän päivän toimintaansa teemalla sähköiset palvelut. Yleisöluennoille ja esittelyihin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Ne pidetään klo 10.30 - 13.50.

Lähteet: YLE Kainuu