1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Korisliiga

Catz vei koripallon naisten SM-sarjan avauksen

Naisten koripallon SM-sarja pyörähti käyntiin perjantaina yhdellä ottelulla. Miesten Korisliigakausi alkoi täydellä kierroksella.

Kuva: YLE Etelä-Karjalan Radio

Naisten koripallon SM-sarjan avauksessa HoNsU Jyväskylästä kohtasi kotonaan Lappeenrannan Catzin. Catz oli tyly vieras ja vei kauden avauspisteet selvällä 77-52 -voitolla

Ottelu oli alusta lähtien täysin Catzin hallintaa. Puoliajalle lähdettiin vieraiden johtaessa peräti 48-16. Kolmas neljännes oli melko tasainen (22-18), ja viimeisessä Catz vain varmisteli voittoaan (7-18).

Kotijoukkueen paras pistenikkari oli Monet Johnson 19 pistellään ja 12 levypallollaan. Vieraitten tehokkain oli Elisa Bue tehoilla 20/5.

Avauskierroksen muut kolme ottelua pelataan lauantaina. Catzin kausi jatkuu kotiavauksella lauantaina 10. lokakuuta Team S-Hämeenmaata vastaan.

ToPo tyli NMKY:lle

Useiden vahvistustensa myötä mestarisuosikkien joukkoon noussut helsinkiläinen ToPo oli tyly isäntä Lappeenrannan NMKY:lle. ToPo vei voiton pistein 76-57. Tampereen Pyrintö voitti kotonaan Kouvolan Kouvot 77-66 ja Uudenkaupungin Korihait nöyryytti FoKoPo:a lukemin 90-65.

Hallitseva mestari Namika Lahti oli kotonaan tiukoilla Joensuun Katajan kanssa, mutta sarjapisteet jäivät Lahteen pistein 87-85.

Sarjanousijoilla ei vielä avauskierroksella ollut asiaa sarjapisteille. Divarissa vietetyn vuoden jälkeen liigaan palannut Kauhajoki hävisi kotonaan Hongalle 76-98.

- Vierasvoitto täältä on aina kova juttu, sillä Kauhajoen pieni sali ei ole mikään helppo paikka vastustajalle. Olen tyytyväinen esitykseemme varsinkin ottelun jälkimmäisellä puoliajalla, totesi Hongan päävalmentaja Gordon Herbert.

Karsintojen kautta Korisliigaan noussut Salon Vilpas kärsi niin ikään kotitappion, Kotkan KTP oli vahvempi pistein 75-67.

Korisliiga 2.10.

ToPo - LrNMKY 76-57

Pyrintö - Kouvot 77-66

Kauhajoki - Honka 76-98

Lahti - Kataja 87-85

Korihait - FoKoPo 90-65

Vilpas - KTP 67-75