Kirkko kosii kansaa uusin keinoin

Helsingissä seurakuntayhtymä syöttää perjantaina kansaa tuomiokirkolla ja kuljettaa matkustajia Jeesus-raitiovaunulla. Vantaalla puolestaan vihitään väkeä liukuhihnatahtiin.

Kotimaa
Jeesukseksi pukeutunut mies roikkuu raitiovaunun ovesta.
Helsingin seurakunta houkutteli kansalaisia kuulemaan Jumalan sanaa Jeesuksen avulla.YLE

Helsingin tapahtumat liittyvät seurakuntien diakoniaviikkoon, mikä puolestaan on osa kirkon Usko toivo rakkaus -kampanjaa. Kolmivuotisella kampanjalla Helsingin seurakunnat ovat pyrkineet houkuttelemaan etenkin nuoria kirkon pariin, kertoo Usko toivo rakkaus -hankkeen projektipäällikkö Kristiina Vähäkangas.

- Nuorten tavoittaminen on keskimäärin onnistunut ihan hyvin, nimenomaan internet-puolella, johon on satsattu tosi paljon. Kyllä siellä chatti toimii, tälläkin viikolla joka ilta on tehochatti. Kyllä sitä kautta on nuoria ihmisiä löytäny kirkon palveluja.

- Kyllä mun mielestä kirkon palvelujen mainostamiseen käytetyt eurot on menny ihan hyvään tarkotukseen. Tämä on semmosta julistustyötä mitä kirkko on aina tehnyt, nyt se vaan tehdään nykyaikaisilla välineillä.

Jeesus houkuttelee ratikka-ajelulle

Yksi Helsingin seurakunnan tempauksista on perjantaina ja lauantaina liikennöivä DiaSpåra. Raitiovaunu kulkee linjan 3B reittiä ja matkanteon yhteydessä on mahdollisuus tutustua kirkon diakoniapalveluihin, vapaaehtoistyöhön ja seurakuntien toimintaan. Kyytiläiset raitiovaunuihin ohjaa seurakunnan kertoman mukaan Jeesus.

Myös kodittomat saavat osansa kirkon huomiosta perjantaina, kun Myllypuron kirkolla vietetään Kodittomien yötä. Seurakunta tarjoaa kotia vailla oleville mahdollisuuden syödä ja saunoa sekä katon pään päälle syysyöksi. Kodittomien yötä vietetään Herttoniemen seurakunnassa säännöllisesti kerran kuussa.

Hääyönä naimisiin liukuhihnatahtiin

Vantaalla puolestaan järjestetään perjantain ja lauantain välisenä yönä häämaraton, kun Pyhän Laurin Kirkossa vihitään yön aikana pareja liukuhihnalta. Seurakunta mainostaa yötä mahdollisuutena mennä vaivattomasti naimisiin, ja todistajatkin löytyvät tarvittaessa seurakunnan puolesta. Puoliso ja todiste avioliiton esteettömyydestä on kuitenkin syytä tuoda hääpaikalle itse. Naimisiin pääsee halutessaan vaikka kirkon pihalla.

Vihkiaikoja jaetaan perjantai-iltana klo 18.30 alkaen. Vihkimiset alkavat klo 19 ja jatkuvat aina yhteen asti yöllä. Mikäli avioliittoon aikovista aiheutuu ruuhkaa, seurakunnan mukaan osalla vihkiajoista voidaan vihkiä useampikin pari kerralla, tunsivat he toisiaan tai eivät. Kirkkoon saa halutessaan myös tuoda oman papin mukanaan. Pappeja löytyy myös paikanpäältä ja kanttoreitakin on useampia.

Idean isä, pastori Heikki Leppä kertoo, että kiinnostus pikahäitä kohtaan on ollut runsasta ja kyselyjä on tullut myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhteydenottoja on tullut muun muassa kymmeniä vuosia yksissä olleilta pareilta, jota eivät ole syystä tai toisestä päätyneet naimisiin. Nyt kynnys on Lepän mukaan niin alhaalla, että moni voi virallistaa pitkän suhteensa.

- Aika harvoin hääjuhlan järjestäminen on se tärkein syy naimisiin menoon, vaan kyllä syynä on halua sitoutua tai yhteiset lapset.

Aiheesta lisää Uudenmaan uutisissa TV2:ssa klo 19.

Lähteet: YLE Helsinki