Rauman pitsiviikolle haetaan uutta ilmettä

Tasavuosiaan ensi kesänä juhlivalle Rauman Pitsiviikolle haetaan uutta visuaalista ilmettä. Pitsiviikkoa vietetään ensi kesänä 40. kerran. Juhlavuoden kunniaksi Rauman kaupungin kulttuuripalvelut järjestää Pitsiviikko 2010 -suunnittelukilpailun.

pitsi
YLE / Tytti Rintanen

Kilpailu visuaalisen ilmeen suunnittelemiseksi on avoin kaikille. Edellisen kerran Pitsiviikon julisteen suunnittelukilpailu järjestettiin kymmenen vuotta sitten.

Osallistujien tehtävänä on ideoida ja suunnitella toteutus Pitsiviikon 2010 julisteelle sekä Lasten Pitsiviikko -teemalle. Ilmettä tulee voida soveltaa lehti- ja ulkomainoksissa, käsiohjelmassa, tiedotuksessa sekä muussa markkinointimateriaalissa kuten t-paidoissa. Kilpailuaika päättyy marraskuun 13. päivänä.

Vuonna 1971 pitsinnypläyksen ympärille syntynyt Rauman Pitsiviikko on kehittynyt muutaman vuosikymmenen aikana koko perheen kaupunkitapahtumaksi. Pitsiviikon ohjelma suunnitellaan yhdessä kaupungin kulttuuripalvelujen ja paikallisten toimijoiden kanssa, joten ohjelma on värikäs ja sisältää erilaisia työpajoja ja kulttuuritapahtumia eri-ikäisille.

Pitsiviikon sydämenä sykkivät edelleenkin perinteiset pitsinäyttelyt, jotka vetävät yhteen nypläyksen harrastajia eri puolilta maailmaa. Monipuolinen käsityötaide on edustettuna kaupungin pienissä gallerioissa, työhuoneissa ja käsityöläismarkkinoilla Vanhan Rauman suojissa.