1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Antti Rytilahti on Suomen nopein räppääjä

Jätti-isot housut, löysä huppari ja pipo trendikkäästi silmillä. Käynti on rennon keinahtelevaa, kuin tummilla veljillä New Yorkin Bronxissa. Sellainen on Suomen nopein räppääjä R-Syke.

Viihde
Antti Rytilahti
Suomen nopein räppääjä R-Syke alias Antti Rytilahti.YLE / Pia Tuukkanen

R- Syke eli siviilissä Antti Rytilahti on viitisen vuotta sitten Sallasta Rovaniemelle muuttanut räppäri.

- Joskus nuorena me kuunneltiin velipojan kanssa Metallicaa ja muuta synkempää musiikkia, kun serkku-poika Nummelasta tuli käymään Sallassa, Rytilahti muistelee räp-innostuksen alkua.

- Serkulla oli valtavan isot housut jalassa ja muutenkin tosi flegmaattinen meininki. Serkulla oli mukana levy, jonka hän soitatti meille. Aluksi ei napannut yhtään, mutta yhtäkkiä se alkoi kuulostaa hyvältä. Siitä vuosi eteenpäin, niin tehtiin jo veljen kanssa itse musiikkia.

Myös Antin veli on edelleen räpin pyörteissä. Veljeksiltä on tulossa yhteinen levy loppusyksystä. Lisäksi molemmat ovat mukana räp-ryhmässä nimeltä Korpilaki.

Artikulointi on tärkeätä

Antti Rytilahti on tehnyt räp-musiikkia jo kymmenen vuoden ajan. Taito ja tekniikka on kehittynyt niin pitkälle, että mies kävi MTV3:n Ennätystehdas ohjelmassa räppäämässä Suomen ennätyksen, 711 tavua 57 sekunnissa.

- Jos sanoista saa selvää, niin silloin räppäily on liian hidasta, Rytilahti sanoo.

Vaikka sanoja suoltuu ennätysmiehen suusta huimaavaa vauhtia, artikulointi on tärkeää Rytilahdelle.

- Jotkut ovat sanoneet, että sanoista ei saa mitään selvää, mutta kun räp on hidastettu, jokainen sana tulee kokonaan, Rytilahti kertoo.

Rytilahti sanoo, että hänen nimissään oleva ennätys tullaan kyllä rikkomaan.

- Mutta toivottavasti vain minun itseni toimesta.

Lähteet: YLE Lappi / Pia Tuukkanen