1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nova Group

Kaupunginhallitus kuittasi virkamiesjohdon uusimmat vastaukset

Rovaniemen kaupunginhallitus kuittasi maanantaina tiedoksi kaupungin virkamiesjohdon vastaukset uusimpiin Nova-kohun aiheuttamiin kysymyksiin. Toinen kysymysten esittäjistä, kokoomuksen valtuutettu Juhani Juuruspolvi esitti asian pöydälle jättämistä, mutta ei saanut kannatusta.

Rovaniemeläinen kokoomuksen poliitikko Juhani Juuruspolvi Kuva: YLE / Sauli Antikainen

Juuruspolven mukaan asiakokonaisuus oli niin laaja, että kaupunginhallituksen jäsenille olisi pitänyt antaa enemmän aikaa perehtymiseen. Juuruspolven mukaan myös viranhaltijat olisivat voineet täydentää antamiaan vastauksia.

Edellisessä kaupunginhallituksen kokouksessa käytiin läpi Juuruspolven ja Reijo Sulasalmen (sd) ensimmäinen kysymyspatteri, joka myöskin sai kaupunginhallituksen hyväksynnän. Tuolloin Sulasalmella ja Juuruspolvella heräsi kuitenkin uusia kysymyksiä, jotka he toimittivat välittömästi seuraavana aamuna kaupungin hallinnolle.

Maa-alueiden palauttamista perätään

Uusissa, maanantaina käsitellyissä kysymyksissä kysyttiin kaupungin virkamiesjohdolta jälleen muun muassa sitä, miten Rovaniemen kaupungin tulisi menetellä, jotta esisopimukseen kuuluvat ylimääräiset maa-alueet palautetaan Kevalta Rovaniemen kaupungille.

Kaupunginlakimies vastaa kysymykseen, että ylimääräiset maa-alueet ovat edelleen Rovaniemen kaupungin omistuksessa, mutta ne on varattu kelkkatehtaalle mahdollisia laajennuksia varten 28. toukokuuta 2012 saakka. Varattujen maa-alueiden luovuttamisehtoja ei ole vastauksen mukaan vielä määritelty.

Seppälä esitteli Novan

Kysymykseen siitä, milloin kelkkatehdashanketta esitettiin Nova-yhtiöille Rovaniemen kaupungin toimesta ensi kertaa, vastaus oli, että BRP:n ilmoitettua laajennushankkeesta helmikuussa 2007 Rovaniemen Kehitys lähti kartoittamaan rahoitusmalleja ja investointiavustuksia. Tämän seurauksena Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä oli kertonut Nova-yhtiöstä BRP:lle mahdollisena sijoittana.

Juuruspolvi ja Sulasalmi kysyivät myös, antoiko kaupunginjohtaja Mauri Gardin määräyksen ryhtyä muuttamaan asemakaavaa uutta kelkkatehdasta varten. Tähän vastaus oli "kaupunginjohtajan selvityksen mukaan hän ei ole tällaista määräystä antanut."

"Nova-asia kaupunginvaltuustoon"

Juuruspolven mukaan asia on nyt käsitelty kaupunginhallituksessa, vaikkakin kysymykset jäivät yhä kaihertamaan. Näille on hänen mukaansa tilaa kaupunginvaltuuston käsittelyssä.

- Asiaa käsitellään seuraavassa valtuuston kokouksessa. Siellä käydään läpi kysymykset ja avoimet asiat, Juuruspolvi sanoi maanantai-iltana.

Juhani Juuruspolvi jätti asiaan maanantaina kirjallisen eriävän mielipiteen.