1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kestovaipat

Kestovaipat kiinnostavat

Kestovaipat myyvät tasaisesti. Esimerkiksi turkulaisessa Ruohonjuuri-kaupassa on myyty alkuvuoden aikana toista sataa kestovaippaa ja saman verran vaippoihin liittyviä lisätarvikkeita. Toisaalta monet vanhemmat hankkivat kestovaipat nettimyynnistä. Tällä viikolla vietetään kestovaippaviikkoa.

kestovaipat
Kestovaipan voi koota kuvan kuorista ja erillisistä sisävahvikkeista.
Kestovaipan voi koota kuvan kuorista ja erillisistä sisävahvikkeista.YLE / Minna Rosvall

Vaippojen materiaaleja ja ulkonäköä kehitetään koko ajan. Amerikkalaisten ja ruotsalaisten tuotteiden rinnalle on tullut paljon kotimaisia valmistajia. Ruohonjuuri-kaupassa vaippoja myyvä Suvi Saarainen kertoo, että ekologinen pohdinta saa valitsemaan kestovaipan. Jotkut vanhemmat heräävät ekologiseen ajatteluun toisen lapsen syntyessä.

- He ovat kokeneet, että se ensimmäinen lapsi on jo itsessään suuri elämänmullistus. Toisen lapsen kohdalla halutaan panostaa ekoloogisuuteen, kun ei enää tarvitse opetella alusta kaikkia vaippa-asioita.

Kahden lapsen äiti Saana Harju on tyytyväinen kestovaippojen käyttäjä. Hänen kokee säästävänsä luontoa ja rahaa. Myöskään pyykkääminen ei rasita liikaa.

- Kun lapset on pieniä, niitä voi pestä yhtä aikaa vauvanvaatteiden kanssa. Sitten kun lapset alkavat olla yli puolivuotiaita, on parempi laittaa vaipat erikseen. Se pissa haisee niin vahvasti. Kyllä pyykkiä tulee, mutta on sitä lasten kanssa muutenkin.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi