Hollywood-elokuvista tehdyt pelit eivät pelitä

Hollywood-elokuvista tehdyt pelit ovat usein floppeja. Pelialan asiantuntijoiden mukaan pelit tehdään usein hutaisemalla elokuvien oheistuotteiksi.

viihde

Hollywood on yrittänyt päästä mukaan tuottoisaan pelibisnekseen kehittelemällä jo pitkään suosittuihin elokuviin perustuvia pelejä. Kiireessä pelien suunnittelutyölle ei kuitenkaan varata tarpeeksi aikaa, sillä toimivan pelin kehittely voi viedä jopa vuosia. Elokuvista tehdyissä peleissä ei myöskään ole otettu huomioon pelaamiseen liittyviä erityispiirteitä, vaan niissä on seurattu orjallisesti esimerkiksi elokuvan juonta.

Floppipeleihin lukeutuvat muun muassa Alvin ja pikkuoravat -animaatiosta ja Jumper-sci-fi-elokuvasta tehdyt peliyritelmät. Myöskin Star Wars -elokuvista tehdyt pelit ovat usein saaneet ristiriitaisia arvioita.

Hollywoodissa on kuitenkin jo otettu opiksi virheistä. Nyt pelejä kehitetään yhtäaikaa elokuvien kanssa ja niihin panostetaan eri tavalla kuin aiemmin. Esimerkiksi James Cameronin tulevasta Avatar-3D-elokuvasta tehtyä peliä on työstetty tiiviissä yhteistyössä elokuvantekijöiden kanssa. Peli tulee myös kauppoihin ennen kuin elokuva saa ensi-iltansa teattereissa.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset