Oikeuskansleri: Lääkelaitoksen alueellistamisessa kiirehditty

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka katsoo, että lääkealan keskuksen perustamisen ja sijoittamisen valmistelu on ollut liian kiireistä. Jonkka haluaa kiinnittää sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) huomion siihen, että valmisteluun pitää varata aikaa.

oikeuskanslerit
Mielenosoittajia, joiden kyltissä lukee: "Alueellistaminen vie tuhansia työpaikkoja pääkaupunkiseudulta!"
YLE

Sen sijaan lääkealan keskuksen perustamista ja sijaintia koskeviin ratkaisuihin oikeuskansleri ei ota kantaa.

Oikeuskansleri Jonkka antoi tiistaina ratkaisunsa kahteen erilliseen kanteluun Lääkelaitoksen siirrosta Helsingistä Kuopioon.

Toinen kanteluista oli usean Lääkelaitoksen työntekijän allekirjoittama, ja se koski nimenomaan sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) menettelyä laitoksen uudelleenorganisoimisessa. Kansanedustaja Jacob Söderman (sd.) puolestaan kanteli itse alueellistamispäätöksestä.

Oikeuskanslerin ratkaisuun ei voi hakea muutosta.

Fimea aloittaa Kuopiossa marraskuussa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea aloittaa Kuopiossa tutkimus- ja kehittämistoiminnot marraskuussa. Työntekijöitä on aluksi 15 - 20.

Fimealla on Technopoliksessa 400 neliön tilat. Toimitilat laajenevat tulevaisuudessa vähintään puolella.

Marraskuussa aloitettavien tutkimus- ja kehittämistoimintojen jälkeen muut toiminnot siirtyvät Kuopioon kolmessa vaiheessa. Täydellä teholla Fimea toimii Kuopiossa viimeistään vuoden 2014 syksyllä.

Fimea valvoo lääkelan toimijoita sekä arvioi lääkevalmisteita ja -hoitoja.

Lähteet: YLE Uutiset