1. yle.fi
  2. Uutiset

Kestovaippabuumi jyllää

Kestovaippojen käytöstä on tullut viime vuosien aikana erittäin suosittua ympäri Suomea. Etelä-Savon alueeltakin löytyy useita kestovaippayrittäjiä. Netissä verkostuneet äidit valmistavat vaippoja ja jakavat tietoa asiasta.

kestovaipat
Kotiäiti Teija Kuhanen.
Kotiäiti Teija Kuhanen.YLE / Mikko Moilanen

- Kestovaippa on ekologinen vaihtoehto. Sen voi pestä useita kertoja ja se voi kestää useita vuosia. Kestovaippa koostuu pääosin kahdesta osasta, imusta ja kuorivaipasta. Imu imee nesteen ja kuori pitää kosteuden pois vaatteilta, sanoo mikkeliläinen kotiäiti Teija Kuhanen.

Kestovaippaviikkoa vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

- Kestovaippaviikon alullepanijoina on muutama kestovaippayrittäjä, jotka sitten heittivät idean ilmoille. Siitä lähdettiin sitten kehittämään tätä ja yli 50 yrittäjää on mukana. Tarkoituksena on tehdä tästä jokavuotinen tapahtuma, millä tuotaisiin kestovaippatietoutta ihmisille, Teija Kuhanen kertoo.

Kestovaipan voi tehdä kotikonsteilla ja -materiaaleilla

Kestovaippojen tekemisessä ei tarvitse juurikaan pohtia materiaaleja. Jokaisesta kodista varmasti löytyy tarvittavia kankaita.

- Periaatteessa vaippojen tekemiseen voi käyttää mitä tahansa kangasta. Villa, bambu, hamppu, coolmax tai sitten ihan vaan frotee-pyyhkeestä tai lakanasta, Teija Kuhanen luettelee.

Kestovaippaviikon vuoksi Mikkelin pääkirjastossa on nähtävillä kestovaippa-aiheinen näyttely.

- Lastenosaston aulaan pystytimme pienen näyttelyn. Esillä on vaippoja, kuvia ja tietoa kestovaippoihin liittyen, Teija Kuhanen kertoo.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi