Tiina Weckströmistä Hella Wuolijoki

Tampereen työväen teatterin näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan suurelokuvan Hella W nimirooliin. Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tullaan kuvaamaan mm. Hollolassa Pyhäniemen kartanossa.

kulttuuri
Hella Wuolijoki
YLE / Ruth Träskman

Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä ja elokuvan tuottaa Snapper Films Oy. Kuvaukset alkavat lokakuun puolivälissä ja elokuvateattereissa Hella W nähdään alkuvuonna 2011. Elokuva ohjaa Juha Wuolijoki.

Muissa keskeisissä osissa nähdään Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Maria Heiskanen, Antti Litja, Pirkka-Pekka Petelius, Svante Martin ja Petri Manninen.

Hellan rooliin valittu Tiina Weckström (s. 1954) on Tampereen työväen teatterin näyttelijä, joka on monipuolisten teatterirooliensa lisäksi tuttu useista elokuvista (mm. Miehen työ) ja tv-sarjoista (mm. "Uutishuone", "Nollatoleranssi" ja "Pesärikko").

Vuonna 1998 Weckström palkittiin Jussi-patsaalla roolistaan elokuvassa Tulennielijä. Näyttelijäntyönsä ohessa hän on jo useamman vuoden työstänyt omia laulunäytelmiä, joista tunnetuin on Eva Dahlgrenin musiikkiin perustuva "Kuka sytyttää tähdet".

Hella Wuolijoki (1886-1954) loi näyttävän kansainvälisen uran ja nousi näytelmäkirjailijana, poliitikkona ja liikenaisena yhdeksi historiamme vaikutusvaltaisimmista naisista. Hän oli omana aikanaan ylivertainen ja ristiriitainen voimahahmo, jota 1920-luvulta alkaen seurasivat niin Britannian salainen palvelu, Neuvostoliiton tiedustelupalvelu kuin Valpokin.

Lähteet: YLE Lahti