1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. F1 Powerboat Racing

Sami Seliölle F1-voitto

Suomusjärveltä kotoisin oleva Sami Seliö voitti F1-veneiden MM-osakilpailun Kiinassa. Liuzhoussa ajetussa kilpailussa Seliö saavutti paalupaikan, tippui lähdössä kakkoseksi, mutta kiri lopulta tyylikkääseen voittoon. Ykkössija oli suomalaiselle kauden ensimmäinen ja samalla se nosti hänet enää yhdeksän pisteen päähän MM-sarjan kärkipaikasta.

F1 Powerboat Racing
Sami Seliö ajoi paalulta Kiinan osakilpailun voittoon.
Sami Seliö ajoi paalulta Kiinan osakilpailun voittoon.Marko Mäkinen

- Olipa kilpailu. Ohhoh. Alussa oli vähän epäselvää, miten tämä homma tulee päättymään, mutta loppua kohti tuli fiilis, että hyvinhän tämä päättyy, Seliö iloitsi.

Kilpailun ensimmäisessä mutkassa oli säpinää. Rymistelijän maineen saanut Qatarin Jay Price painoi Seliön kanssa rintarinnan 90-asteen vasempaan mutkaan, ja veneiden kyljet kapsahtivat toisiinsa oikein kunnolla. Seliö selvisi rajunnäköisestä tilanteesta voittajana ja myöhemmin Price kaatoi uutta hyökkäystä tehdessään veneensä ympäri.

- Jay veti niin sanotusti oven kiinni, ja veneet törmäsivät. Ahmad Al Hameli ehti siinä rytäkässä meistä ohi, ja jäin kakkoseksi, ja olin jo tyytyä kakkossijaan, kun en tiennyt tuliko veneeseen vahinkoja. Huusin radioon, että näkyykö kyljessä reikiä tai jotain. Vene tuntui toimivan, ja sitten aloin nostaa vauhtia uudelleen. Kun Al Hameli keskeytti, tiesin, että nyt ajetaan voitosta, Seliö raportoi.

MM-sarjaa johtava Thani Al Qamzi (UAE) jäi tiistaina pisteittä, ja kun mestarisuosikkeihin kuuluva Price jäi myös nollille, kiri Seliö entistä vahvemmin mukaan tittelitaisteluun. Al Qamzyn saldo on 65 pistettä, ja neljänneksi jo nousseen Seliön 54, kun takana on seitsemän osakilpailua 16:sta.

- Nyt on lämmitelty, ja nyt alkaa varsinainen taistelu. Huomenna on taas uusi kisa, ja kyllä tämä Liu-joki on minulle hyvä paikka. Viime vuoden paalu, ja nyt paalu ja voitto, niin uutta matoa koukkuun vaan ja yritetään hyökätä kärkeen huomennakin, Seliö suunnitteli.

Kiinan Liuzhoussa ajetaan toinen GP-kilpailu jo keskiviikkona. Tänä vuonna kilpailutapahtumat on muutettu kahdelle päivälle niin, että molempina päivinä ajetaan omat aika-ajot ja osakilpailut.

Lähteet: YLE / Lähde: Sami Seliön tiedotus

Lue seuraavaksi