1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hella w (Elokuva)

Suurelokuvan Hella W kuvaukset alkavat

Näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan Hella W nimirooliin. Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä, elokuvan tuottaa Snapper Films.

Hella w (Elokuva)
Tiina Wecströmillä on haastava Hella W:n rooliYLE

Hella W. on kuvaus vahvasta yhteiskunnallisesta vaikuttajasta ja taiteilijasta. Elokuvan kuvaukset alkavat lokakuun puolivälissä ja elokuvateattereissa Hella W nähdään alkuvuonna 2011.

Juha Wuolijoen ohjaaman elokuvan muissa keskeisissä osissa nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Maria Heiskanen, Antti Litja ja Pirkka-Pekka Petelius. Elokuvaa tullaan kuvaamaan muun muassa Hollolassa Pyhäniemen kartanossa.

Hella Wuolojoki tunnetaan värikkään elämäntarinansa ja poliittisen toimintansa lisäksi mm. Niskavuori-sarjastaan ja muista hämäläiskuvauksista. Etelä-Hämeeseen Hella Vuiolijoki liittyy erittäin tiiviisti; Hellalla on ollut kaksi kartanoa Hämeessä, toinen niistä Hauholla ja toinen Hollolassa. Myös Wuolijoen teatteritaiteelliset pääteokset kuten Niskavuori-sarja käsittelevät hämäläiselämää. Niskavuorelaisen sarjan esikuvana on Hellan puolison Sulo Vuolijoen kotitila Wuolijoen kartano Hauholla.

Lue seuraavaksi