1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Weckströmistä tähti Wuolijoki-elokuvaan

Näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan Hella W nimirooliin. Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä, elokuvan tuottaa Snapper Films. Elokuva kuvataan Turussa.

elokuvat
Hella Wuolijoki
YLE / Ruth Träskman

Juha Wuolijoen ohjaaman elokuvan muissa keskeisissä osissa nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Maria Heiskanen, Antti Litja ja Pirkka-Pekka Petelius. Elokuvaa tullaan kuvaamaan muun muassa Hollolassa Pyhäniemen kartanossa.

Hella Wuolojoki tunnetaan värikkään elämäntarinansa ja poliittisen toimintansa lisäksi mm. Niskavuori-sarjastaan ja muista hämäläiskuvauksista. Maalaismiljöötä kuvaavien Niskavuorien esikuvana on ollut Hellan puolison Sulo Wuolijoen kotitalo, hauholainen Vuolijoen kartano.

Tarina suomalaisesta suurnaisesta

Elokuvan kuvaukset alkavat lokakuun puolivälissä ja elokuvateattereissa Hella W nähdään alkuvuonna 2011. Se on ensimmäinen suomalaisesta naisesta tehty elämäkertaelokuva.

Hella W kertoo, minkälainen Hella Wuolijoki oli näytelmäkirjailijana, poliitikkona ja liikenaisena. Yleisradion pääjohtaja hän oli vuosina 1944-1949. Wuolijoen myrskyisä suhde tyttäreensä Vappuun (Tuomiojaan) muodostuu elokuvan kantavaksi voimaksi.

Hella W -elokuva jatkaa Turussa kuvattujen pitkien kotimaisten elokuvien sarjaa. Joulutarina, Tyttö sinä olet tähti, Riisuttu mies ja Levottomat ovat näyttävät Turkua laajasti.

YLE Turku haastatteli elokuvan ohjaaja Juha Wuolijokea kesällä. Haastattelussa Wuolijoki kertoi, että hän on kuvannut aiemmin Turussa Joulutarinaa. Wuolijoen mielestä Turku on hieno kuvauspaikka.

Risto Hyppönen Länsi-Suomen elokuvakomissiosta kertoo, että parhaillaan Turussa neuvotellaan muutaman muunkin elokuvan kuvauksista.

Lue seuraavaksi