Eduskunnan urheilukerhon kavallus johtaa tehotarkkailuun

Tiistaina paljastunut kavallus eduskunnan urheilukerholta johtaa koko eduskunnan tehostettuun tarkastukseen, kertoo Helsingin Sanomat. Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) aikoo laittaa tehotarkkailuun kaiken rahaan liittyvän toiminnan eduskunnassa. Tämä koskee myös kerhoja ja eduskuntaryhmiä.

talous
YLE

Tiistaina ilmeni, että eduskunnan urheilukerholta on vuosien ajan kavallettu kaikkiaan noin 70 000 euroa. Kavallukset myöntänyt eduskunnan virkamies on peitellyt jälkiään vuosien ajan esittämällä tekaistuja tilinpäätöksiä. Teosta epäilty virkamies irtisanoutui virastaan tiistaina.

Virkamies oli onnistunut siirtämään varoja vuosien ajan omalle tililleen ilman, että kansanedustajat huomasivat mitään. Kavallusta alettiin epäillä, koska erääntyviä laskuja alkoi olla niin paljon. Urheilukerhossa ihmeteltiin, miksi maksuhäiriöitä kertyi niin paljon, vaikka rahaa pitäisi olla kerhon tilillä.

Niinistö kertoo olleensa tyrmistynyt myös kansanedustajien toiminnasta. Hän tapaa tänään kansanedustajistakoostuvan kerhon johdon ja tilintarkastajat. Tilintarkastajina toimivat Jukka Gustafsson (sd.) ja Arto Satonen (kok.).

Niinistön mukaan jatkossa yksikään eduskunnan yhteisö ei saa rahaa käyttöönsä ilman valvontaa.

Lähteet: YLE Uutiset