Nurmekseen houkutellaan venäläisiä elokuvaopiskelijoita

Nurmeksessa pidettäville elokuvaleireille houkutellaan venäläisiä opiskelijaryhmiä. Hyvärilän nuorisokeskus on viritellyt yhteistyökuvioita Petroskoin ja Pietarin kaupunkien kanssa.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Kaksi nuorta esiintyy kameran edessä elokuvaleirillä.
Elokuvatekoa opeteltiin Hyvärilän nuorisokeskuksessa maaliskuussa 2009.YLE / Ari Haimakainen

Parhaillaan Nurmeksessa on käynnissä leiri, johon osallistuu suomalaisten nuorten lisäksi kahdeksan nuorta Karjalan Kansallisesta Teatterista Petroskoista.

- Petroskoilaisista nuorista moni osaa tai ainakin ymmärtää suomea. Täällä on ollut tekemisen meininki ja petroskoilaisilla on teatterin puolelta paljon näkemystä ja kokemusta, sanoo toimitusjohtaja Jukka Kuhanen Hyvärilän nuorisokeskuksesta.

Nuorisokeskus virittelee myös tiivistä yhteistyötä Pietarin valtiollisen elokuva- ja televisioalan yliopiston kanssa.

- Pietarin elokuva- ja televisioalan yliopisto on Venäjän johtava alan oppilaitos . Siellä on noin 6500 opiskelijaa, joista yksistään Pietarissa 4500 opiskelijaa ja 600 opettajaa. Yliopistolla on pitkät perinteet ja he ovat erittäin kiinnostuneita hakemaan Suomesta yhteistyökontakteja.

Kuhasen mukaan yhteistyö synnyttäisi maakunnan kannalta mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Pietarilaisen yliopiston delegaatio vierailee tällä viikolla Hyvärilässä tutustumassa elokuvaleirin toimintaan.

Elokuvaleiri järjestetään Nurmeksessa nyt kolmatta kertaa. Ohjaajina toimivat näyttelijä-ohjaaja Kai Lehtinen, näyttelijä Heikki Rantanen ja tuottaja Jarmo Korhonen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala