1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Lapin kamariorkesterin solisti Lontoon Sinfoniaorkesterista

Lapin kamariorkesterin Kamarisinfoniakonsertti on torstaina 15.10 klo 19 Rovaniemen kirkossa. Konsertin johtaa kapellimestari John Storgårds ja solistina on ennakkotiedoista poiketen kontrabasisti Rinat Ibragimov.

musiikki

Rinat Ibragimov on yksi maailman valovoimaisimmista kontrabasisteista. Hän on opiskellut Ippolitov-Ivanov Collegessa ja Moskovan Tchaikovsky Konservatoriossa. Ibragimov voitti v. 1984 Neuvostoliiton kontrabassokilpailun ja v. 1989 Giovanni Bottesini - kansainvälisen kilpailun. Vuosina 1983-1997 hän työskenteli useissa Moskovan orkestereissa mm. Bolshoi Teatteriorkesterissa ja Moskovan Sinfoniaorkesterissa.

Vuosina 1991-1997 hän opetti kontrabasson soittoa eri oppilaitoksissa Moskovassa. Ibragimov on tehnyt useita levytyksiä mm. levyttänyt Giovanni Bottesinin musiikkia. Hän on opiskellut myös orkesterin johtamista Moskovan Tchaikovsky Konservatoriossa. Ibragimo kutsuttiin 'Moscow Instrumental Capella' kapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi, jossa hän toimi vuosina 1995-1998. Nykyisinkin hän tekee heidän kanssaan säännöllisesti yhteistyötä.

Vuodesta 1996 Rinat on ollut Lontoon Sinfoniaorkesterin soolobasistina. Hän on myös Guildhall School of Music and Drama'ssa ja Royal College of Music'ssa opettajana.

Konsertissa Ibragimov soittaa Lapin kamariorkesterin solistina Giovanni Bottesinin Kontrabassokonserton no 2 ja Melodien. Konsertin aloittaa Pjotr Tchaikovskyn October, jonka R. Pervical on sovittanut puhallinkvintetille. Orkesterin Händel Concerto Grosso -sarja jatkuu, nyt kuullaan op.6 no 3, samoin Mozart sinfoniasarja jatkuu numerolla 33. Suomen ensiesityksenä kuullaan Poul Rudersin Trapeze. Lisäksi konsertissa kuullaan kroatialaisen säveltäjä Berislav Sibusin Tan Hetti. Säveltäjä Sibus kertoo sävellyksestään ennen konserttia klo 18 kirkossa ja Kroatian nykymusiikista kirjaston kokoushuoneessa konserttipäivänä klo 12.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi