Tarkastaja: Lautatutkinta yhä kesken

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) talossa ei ole käytetty Silminnäkijä-ohjelman väitteiden mukaista kallista puutavaraa, arvioi keskiviikkoisessa katselmuksessa mukana ollut asiantuntija torstain Ilta-Sanomissa. Sama rakennusmestari kertoi kuitenkin aamulla YLE Uutisille, että lehden tiedot ovat ennenaikaisia.

talous
Pääministeri Matti Vanhasen entinen kotitalo piharakennuksineen Nurmijärvellä.
YLE

Ilta-Sanomien mukaan rakennusmestari Matti Eklund sanoo, ettei rakennuksesta löytynyt väitettyä korkealaatuista erikoishöylättyä lautaa. YLE Uutisten aamulla tavoittama Eklund kuitenkin toppuuttelee.

- Meillä on analysointi vielä kesken, Eklund painottaa.

Katselmuksessa ilmi käyneitä tietoja käydään vielä läpi. Nurmijärvellä mittaukset tehtiin silmämääräisesti. Paikalla käyneet asiantuntijat haluavat vielä varmuuden laskelmilla, ennen kuin puhtaat paperit voitaisiin pääministerille antaa.

- Me katsomme, että olisiko siinä nyt jotain, mikä poikkeaa tavanomaisesta.

Rakennusmestari Eklund oli eilen keskiviikkona TM Rakennusmaailman valitsemana asiantuntijana tarkastamassa Vanhasen taloa. Hänen mukaansa talossa ei ole ylipäätään käytetty paljon puutavaraa.

Rakennusmestari sanoo, että talossa on käytetty pääasiassa haapalautaa ja lattioissa laminaattia tai koivulautaparkettia. Terassissa oli tarkastajan mukaan tavanomaista hienosahattua puutavaraa.

Vanhanen tarjosi taloaan puolueettoman tahon tarkastettavaksi, kun YLEn TV2:n Silminnäkijä-ohjelma väitti hänen saaneen nimettömältä rakennusliikkeeltä kalliin puutavaraerän ilmaiseksi omakotitalonsa työmaalle.

TM Rakennusmaailma on ilmoittanut kertovansa virallisesti katselmuksen tuloksesta huomenna perjantaina.

Lähteet: YLE Uutiset