Terhi Kokkonen: Ultra Bran paluu mahdollinen

Scandinavian Music Groupin laulaja Terhi Kokkonen pitää mahdollisena, että 1990-luvun suosittu Ultra Bra -bändi nähdään vielä keikkalavoilla. Ultra Bran hajoamisen jälkeen perustettu SMG taas on julkaissut juuri uuden kokoelmalevyn.

viihde
Scandinavian Music Group -yhtyeen jäsenet Joel Melasniemi ja Terhi Kokkonen Aamu-TV:n studiossa.
YLE

Scandinavian Music Groupin viideltä studiolevyltä koottu Näin minä vihellän matkallani -kokoelma julkaistiin keskiviikkona.

YLEn Aamu-tv:ssä vierailleet laulaja Terhi Kokkonen ja kitaristi Joel Melasniemi sanovat yhtyeen musiikin muuttuneen kahdeksassa vuodessa paljon.

- Alkuaikojen mahtipontinen kitaravallirock on jäänyt ja musiikki on pienimuotoisempaa ja maanläheisempää, Kokkonen kuvailee.

Nykysointiin kuuluu muun muassa banjo, jota kitaristi Melasniemi soittaa - ja puolustaa.

- Maailma on täynnä bändejä, joissa ei ole banjoa, ja jos se ei käy laatuun, niin sitten pitää kuunnella niitä. Esimerkiksi Kornin ja Missy Elliotin tuotannossa ei ole banjoa ja Straussia voi kuunnella ilman banjoa, Melasniemi kärjistää.

Soundin muutos näkyi myös kokoelmalevyn kappaleita valittaessa. Moni varhaisen tuotannon kappaleista jäi kokoelmalta pois.

- Joutuu katsomaan biisejä ja miettimään, mitkä haluaa säilyttää jälkipolville. Miettimään, että tuo oli aikanaan pikkuhitti mutta se on ihan kamala kappale, se laitetaan syrjäänm ja tuo laitetaan syrjään. Sitten revisionistisesti tekee biisilistan, josta saa sellaisen mielikuvan, että ollaan aina oltu hyvä bändi, kommentoi kitaristi Joel Melasniemi kokoelmalevyn syntyprosessia.

Ultra Bra kenties vielä keikalle

Scandinavian Music Group perustettiin Ultra Bran hajottua, ja Kokkoselta ja Melasniemeltä kysytäänkin taajaan, aiotaanko Ultra Bra vielä koota yhteen.

- Ei se varmaan levyttävänä bändinä tule, mutta ollaan me ystäviä. Nyt ei ole pitkään aikaan puhuttu mahdollisuudesta tehdä yhtä tai kahta keikkaa, mutta kyllä minä uskon, että se on mahdollista joskus, sanoo laulaja Terhi Kokkonen.

- Läskimpänä ja ryppyisempänä jossakin vaiheessa, komppaa Melasniemi.

Lähteet: YLE Uutiset