Eduskunnan henkilöstö moittii Niinistön puheita

Eduskunnan virkamiehet ovat pahoittaneet mielensä puhemies Sauli Niinistön (kok.) haastattelussaan käyttämästä ilmaisusta. Helsingin Sanomien haastattelussa keskiviikkona puhemies Niinistö käytti ilmaisua "Tämmöisiä veijareita meillä täällä on", kun hän kommentoi eduskunnan juhlaviinijupakkaa.

talous
Eduskuntatalo
YLE

Eduskunnan työntekijäyhdistysten puheenjohtajat kokevat, että tokaisulla Niinistö viittasi koko eduskunnan henkilöstöön.

Lehtijutussa kerrottiin, että "viinit maisteli ja tilasi Etelä-Afrikasta eduskunnan korkein virkamies ex-puhemiehen kanssa". Ilmaisulla viitattiin aiempaan puhemieheen Paavo Lipposeen (SDP) ja eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitiseen.

Virkamiesten ja muun henkilöstön kokemasta mielipahasta kirjoitettu kirje oli suunnattu puhemiehelle ja eduskunnan kansliatoimikunnalle.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet Eduskunnan ammattiosasto ry:n ja Eduskunnan virkamiesyhdistyksen puheenjohtajat. Kirje syntyi nopeasti puheenjohtajien toimesta ilman erillisiä kokouksia.

Niinistö vastasi henkilöjärjestöjen kirjeeseen kertomalla, että hän oli lehtihaastattelussa viitannut nimenomaan eduskunnan juhlaviiniasian hoitamiseen.

Viinilaskusta ei valituksia

Eduskunta hävisi Helsingin käräjäoikeudessa oikeudenkäynnin satavuotisjuhlan viineistään. Eduskunta olisi halunnut perua sovitun viinikaupan.

Tuotevalvontakeskus esti viinien luovuttamisen eduskunnalle, koska asiassa oli toimittu virheellisesti. Helsingin Sanomien mukaan eduskunnalle koitui vastapuolen ja omia kuluja maksettavaksi yli 60 000 euroa.

Eduskunnan kansliatoimikunta päätti tänään, että eduskunta tyytyy käräjäoikeuden päätökseen.

Lähteet: YLE Uutiset