Puutteelliset opasteet harmittavat liikkujaa

Huonokuntoiset opasteet eksyttävät luontopoluilla liikkujat. Vähäinen luontopolkujen hoito ja ilkivalta pilaavat opastaulut.

Kiinteistön opasteet
Lappeenrannan Parkinmäen luontopolun opaste näyttää taivaaseenYLE Etelä-Karjala

Lappeenrannassa on tällä hetkellä kymmenkunta luontopolkua. Parhaimmillaan luontopolku on reitti läpi monimuotoisen metsän, jossa opastaulujen avulla saa tuntuman kasveihin, luonnonoloihin, eläimiin ja ihmisen merkityksestä ympäristön muuttumiseen.

Luontopolut ovat paikoitellen kehnosti merkittyjä. Esimerkiksi Pappilanniemen luontopolku ja Skinnarilassa sijaitseva Parkinmäen luontopolkujen sijainti täytyy tarkasti tietää, mikäli niihin aikoo mennä.

- On totta, että luontopolut ovat hankalasti löydettävissä, sanoo ympäristötarkastaja Raija Aura Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta. Ne ovat kaikki erittäin hienoja paikkoja, mutta opasteet niihin ovat kieltämättä heikot. Vaatii melkein onnea, että löytää niiihin, toteaa Aura.

Osa luontopolkujen opasteista kuluu sateessa ja pakkasessa, mutta jonkin verran on myös ilkivaltaa. Niitä yritetään mahdollisuuksien mukaan tarkistaa ja kunnostaa, kertoo Raija Aura.