Syysmyrsky ei ole toistaiseksi tehnyt tuhoja

Viime yönä nousseen syysmyrskyn tuhot näyttävät jäävän pelättyä pienemmiksi. Viime yönä alkanut myräkkä ei ole kaatanut Uudellamaalla kuin joitakin puita.

myrskyt
YLE/Heikki Ambrusin

Vaikka Ilmatieteen laitos ennusti vaaralliseksi äityvää tuulta, kerrotaan muun muassa Helsingin pelastuslaitokselta, että pari puuta on kaatunut ja muutama kattopelti lähtenyt repsottamaan.

Tuulen nopeus yltää Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaimmillaan tänään merialueilla yli 21 metriin sekunnissa.

Kova tuuli aiheutti keskiviikkoaamuna sähkökatkoksia. Kirkkonumella sähköt katkesivat noin 500 asiakkaalta tunnin ajaksi. Fortumin mukaan häiriöihin on varauduttu ja vikojen korjaaminen kestää pääsääntöisesti puolesta tunnista pariin tuntiin.

Sähköt olivat poikki myös Pohjassa, Karjaalla ja Tammisaaressa. Aamun pahin sähkökatko ei ollut myrskyn syytä; Espoossa oli aamulla 15 000 Fortumin asiakkaalta sähköt poikki kun työkone aiheutti vian Kivenlahden sähköasemalla. Vika saatiin nopeasti korjattua.

Kaikki Tallinnan ja Helsingin välillä liikennöivän Linda Linen pika-aluksen vuorot on keskiviikkona peruttu kovan merenkäynnin vuoksi. Maantieliikennettä myrsky on haitannut vain vähän.

Lähteet: YLE Helsinki