Gustav Djupsjöbacka jatkaa Sibelius-Akatemian rehtorina

Sibelius-Akatemian nykyinen rehtori Gustav Djupsjöbacka jatkaa tehtävässään. Uusi kolmivuotinen kausi alkaa tammikuun alussa. Djupsjöbackan lisäksi tehtävää tavoitteli sellisti Seppo Kimanen.

kulttuuri
Gustav Djupsjöbacka
Gustav DjupsjöbackaHeikki Tuuli

Sibelius-Akatemia sanoo valinnallaan halunneensa varmistaa Sibelius-Akatemian saumattoman toiminnan monien muutosten keskellä. Uusi yliopistolaki astuu voimaan vuodenvaihteessa.

Ratkaisuun vaikuttivat myös Djupsjöbackan käytännön kokemus, näytöt ja yliopistomaailman erinomainen tuntemus sekä se, ettei Kimanen olisi voinut aloittaa tehtävässä ennen ensi syksyä, kertoo hallituksen puheenjohtaja Tom von Weymarn.

Djupsjöbacka on johtanut Sibelius-Akatemiaa vuodesta 2004. Hänet valittiin tehtäväänsä toiseksi virkakaudeksi viime keväänä. Periaatteessa kausi oli viisivuotinen, mutta tuolloin jo tiedettiin, että käytännössä paikka tulisi syksyllä jälleen hakuun uuden yliopistolain takia.

Gustav Djupsjöbacka valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2006. Hänen ensimmäinen työnsä Sibelius-Akatemiassa oli jo 1970-luvun alussa pianonsoiton opettajana, ja ennen rehtoriuttaan hän oli liedmusiikin lehtori.

Lähteet: YLE Uutiset