Hyppää sisältöön

The Rasmus haluaa tehdä uuden albumin pienesti ja vahingossa

The Rasmus aikoo työstää uutta levyä aiempaa pienemmässä mittakaavassa. Edellinen Black Roses -albumi tehtiin tunnetun amerikkalaistuottaja Desmond Childin kanssa Yhdysvalloissa.

Kuva: Steffen Schmidt / EPA

The Rasmuksen vuonna 2008 julkaistulle Black Roses -albumille asetettiin kovat paineet, sillä tuottajaksi saatiin tuottaja Desmond Child. Hän on työskennellyt muun muassa Bon Jovin, Aerosmithin ja Kissin kanssa. Odotuksista huolimatta levy ei kuitenkaan ollut kaupallinen menestys. The Rasmuksen laulajan Lauri Ylösen mukaan uutta albumia aletaankin tehdä aivan toisella tapaa.

-Edellinen levy tehtiin hienoissa amerikkalaisissa studioissa. Jos nyt tekisikin aivan vastakkaisen asettelun ja tekisi levyn aivan vahingossa. Se kuullostaa hirvittävän herkulliselta, Ylönen sanoo.

Ylönen aikoo matkustaa Singaporessa asuvan kitaristi Pauli Rantasalmen luo työstämään uusia kappaleita.

-Ollaan tehty kesän aikana tahoillamme noin 40 biisiä. Summaamme sitten, mitä ollaan saatu aikaan ja aloitetaan ehkä jo äänittämäänkin kappaleita Helsingissä omassa studiossa.

Kokoelmalevyllä duetto Anette Olzonin kanssa

The Rasmus julkaisee ensi viikolla Best of 2001-2009 -kokoelmalevyn, koska bändillä on tullut kymmenen vuotta täyteen samalla levy-yhtiöllä. Tuona aikana yhtye on tehnyt neljä albumia.

-Jotenkin tuntui hyvältä summata tämä vuosikymmen. Meillä oli myös 12 vuotta sitten sävelletty kappale, joka on muuttanut muotoon useaan otteeseen ja se päätyi mukaan kokoelmalle. October & April on duetto Nightwish-yhtyeen laulajan Anette Olzonin kanssa. Tämän kappaleenkin takia haluttiin tehdä kokoelmalevy, koska biisi ei olisi yksittäisenä julkaisuna toiminut, kertoo Lauri Ylönen.

.
.