1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nesteen Porvoon jalostamolta taas rikkipäästöjä

Nesteen Porvoon jalostamolla sattui jälleen torstaina rikkilaitoshäiriö, jonka takia rikkidioksidipäästöt kohosivat merkittävästi normaalista. Pelastuslaitoksen mukaan välitöntä vaaraa päästöistä ei aiheudu.

Kotimaan uutiset
Neste Oilin Porvoon jalostamo
Neste Oilin Porvoon jalostamoYLE

Neste Oilin Porvoon jalostamon neljästä rikintalteenottoyksiköstä kolme ohittui aamupäivällä yhdentoista aikaan ja rikkiä jouduttiin soihduttamaan.

Tuulen mukana rikinkäry painui kohti Emäsaloa, jossa katkun vaikutusalueella on pelastuslaitoksen arvion mukaan runsaat 30 ihmistä. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän mestarin, Mika Siitosen mukaan tuuli laimentaa päästöjä niin paljon, että välitöntä vaaraa kenellekään ei synny.

- Tuuli on onneksi merelle päin, sikäli tilanne on oikein hyvä. Olemme ajaneet Emäsalossa tarkastamassa tilannetta ja vaikutukset osuvat lähelle Orrbyn kylää, muutaman kilometrin kaistalle.

Viimeksi vastaavia ongelmia oli Porvoon jalostamolla viikonloppuna. Myös elokuussa rikkidioksidia vapautui ympäristöön, tuolloin uudempia tapauksia suurempia määriä.

Neste Oilin tuotanto-osaston päällikkö Erkki Ranta pahoittelee laitoksen käyntivarmuuden heikkoutta.

- Täällä on tehty paljon työtä rikkipäästöjen ehkäisemiseksi, mutta ongelmana on se, että kaikissa häiriöissä on ollut eri syy. Me olemme tehneet kuitenkin jo lukuisia toimia ja käynnistämme uusia toimintavarmuuden parantamiseksi.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi