Neumannille puolivuosisataa täyteen

Pertti "Nipa" Neumann juhlii tulevana sunnuntaina 50-vuotista taivaltaan. Suuret juhlat ovat kuitenkin luvassa jo tänään legendaarisella Tavastia-clubilla. Ohjelmassa on Dingon keikan lisäksi Dingon uuden live albumin julkistus. Materiaali on nauhoitettu viime kesän Down By The Laituri –tapahtumassa.

Dingo
Dingo-yhtyeen laulusolisti Neumann (Pertti Nieminen) nuorten itsenäisyyspäiväjuhlassa 1985. Neumann seisoo ovella, jonka takana huutavia nuoria tyttöjä. Dingon ihailijoita lasioven takana.
Dingo-yhtyeen laulusolisti Neumann (Pertti Nieminen) nuorten itsenäisyyspäiväjuhlassa 1985..YLE / Erkki Suonio

50-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä Neumann muistelee olleensa pikkupoikana rauhallinen ja kiltti tapaus. Neumann kertoo, että musiikki oli vahvasti hänen sydäntään lähellä jo ihan pienenä.

-Tuolloin tuli hankittua ensimmäiset omat levyt. Noin 10-vuotiaana ”Kuukkarissa” virittelin ensimmäisiä bändikuvioitani. Sen aikaisilta levysoittimilta pistettiin musat tulemaan, paukutettiin ämpäreitä ja konsertoitiin naapurikorttelin yleisölle. Pääsymaksu oli pennin tai kaksi. Jonkinlainen kutina oli jo tuolloin selkärangassa, että tämä on mun juttu.

Dingo-hysteriasta on vierähtänyt jo yli kaksikymmentä vuotta.

-Ajat olivat tosissaan hurjia. Elettiin ainoastaan Dingon ympärillä, asuttiin hotelleissa tai keikkabussissa.

Muistelmia on luvassa ensi vuoden puolella uuden kirjan muodossa. Valmisteilla on isompi opus ”rockin ABC”, jonka nimeksi tulee Dingon viemää.

Yhtyeenä Dingolle kuuluu hyvää, miehistö on vaihtunut, mutta eteenpäin mennään ja keikkaa tehdään.

-Tulevaisuudelta toivon, että edelleen saan tehdä hyvää musiikkia ja kuten ”mattimeikäläisetkin”, voittavani lotossa… !

Lähteet: YLE Satakunta