Kirkkonummi ottaa lisää lainaa ja nostaa veroprosenttia

Kirkkonummi ottaa lisää lainaa. Kunnan kokonaislainamäärä kasvaa 76 miljoonasta eurosta 95 miljoonaan euroon, asukasta kohden noin 2 500 euroon. Suomalaisilla kunnilla oli vuonna 2008 lainaa keskimäärin 1 600 euroa asukasta kohden.

Kirkkonummi

Kirkkonummen veroprosenttia esitetään nostettavaksi 19 prosenttiin. Veroprosentin nostolla on tarkoitus turvata kunnan tarvitsemat lähivuosien investoinnit. Veroprosentti on tällä hetkellä 18,25.

Myös kiinteistöveroprosentti nousee. Kirkkonummen omakotiasujat maksavat kiinteistöveroa ensi vuonna n. 60 euroa tämänvuotista enemmän.

Muuttovoittoisen, noin 36 000 asukkaan Kirkkonummen väestönkasvu oli +2 prosenttia, mutta työttömyyden kasvu näkyy myös ansioverotulojen kertymän vähenemisenä. Tänä vuonna kunnan verotulot vähenevät viime vuodesta 1,5 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio julkisti kunnen ensi vuoden talousarvioerityksen eilen.

Uusi koulu Veikkolaan

Suurin investointikohde on Veikkolaan rakennettava Vuorenmäen päiväkoti ja koulu, joiden kustannusarvio on noin 9 miljoonaa euroa vuosina 2010 - 2011.

Ruotsinkielisen Bobäcks skolanin laajennus ja saneeraus toteutetaan vuonna 2010. Merkittävä hanke on myös Masalan koulun peruskorjaus ja laajennus.

Lähteet: YLE Helsinki