Laatikaisen muotokuva julki

Professori Erkki Laatikaisen muotokuva paljastettiin tänään. Keskisuomalaisen tiloihin sijoitettavan muotokuvan on maalannut mänttäläinen taiteilija Riikka Lenkkeri.

Mänttä
Taiteilijan näkemys Erkki Laatikaisesta.
Taiteilijan näkemys Erkki Laatikaisesta.YLE Keski-Suomi / Jarkko Riikonen

Keskisuomalainen Oyj:n hallitus halusi kunnioittaa muotokuvalla eläkkeelle jäänyttä päätoimittajaa hänen pitkäaikaisesta elämäntyöstään lehden hyväksi.

-Tää oli erittäin hieno ja hauska prosessi ja tässä haettiin tietynlaista ilmettä Erkille, että maalasin moneen kertaan hänen kasvonsa, että se on todellista kerrosmaalausta, jossa ilme tarkentu ja tarkentu, jotta saisin kuvaan sen Erkille ominaisen hymyn, selittää muotokuvan syntyä taiteilija Riitta Lenkkeri.

Laatikaisen muotokuvan lisäksi tänään paljastettiin professori Laatikaisen idean pohjalta syntynyt toinen taulu. Tauluun on ikuistettu viisi vuosien varrelta Laatikaiselle tärkeää työtoveria: Juhani Suomi, Rauno Meriö, Lasse Kangas, Aino Suhola ja Sylvi Laitinen.

-Minä koin, että nämä neljä lehden sisältöä tehnyttä henkilöä aivan olennaisella tavalla loivat Keskisuomalaiselle valtakunnallista profiilia ja sitten Sylvi Laitinen markkinointijohtajana varmisti meidän kaupallisen menestyksen ja oli houkuttamassa toimitusta ja markkinointia vahvaan hyvään yhteistyöhön, kertoo Laatikainen kuvasta, jonka paljastus tuli kaikille yllätyksenä.

Lähteet: YLE Keski-Suomi