Tali-Ihantalalle useita nimiehdotuksia

Nimiehdotuksia Lappeenrantaan perustettavalle Tali-Ihantala -näyttelykeskukselle on jätetty yli viisikymmentä. Tali-Ihantala -hanke etenee aikataulussa, vaikka rahoituksen kerääminen on ollut haasteellista taantuman takia.

kulttuuri
Tieto- ja näyttelykeskus Tali-Ihantala
Verstas Arkkitehdit Oy

Lappeenrantaan perustettavalle Tali-Ihantala -näyttelykeskukselle on ehdotettu runsaasti nimivaihtoehtoja. Projektipäällikkö Anu Talkan mukaan ehdotuksia on päälle viidenkymmenen.

- En tietenkään voi kertoa edes esimerkkejä, mutta sen verran voin sanoa, että ihmiset ovat todella paneutuneet nimiasiaan. Siellä on paljon hyviä ja asiallisia ehdotuksia.

Nimiehdotuksia voi jättää vielä viikonlopun ajan Tali-Ihantalan nettisivuilla. Talkan mukaan toiveena on löytää keskukselle sujuva nimi, joka toimii eri kielillä. Nimi on tarkoitus julkistaa marraskuun loppupuolella.

Hanke etenee aikataulussa

Näyttelykeskustoimikunnan puheenjohtajan Heikki Järvenpään mukaan Tali-Ihantala -hanke etenee aikataulussa, vaikka rahoituksen kerääminen on ollut haasteellista taantuman takia.

- Ei tämä ole kovin otollista aikaa kysellä lahjoituksia näyttelykeskukselle, mutta uskon, että lahjoituksia on helpompi haalia jo ensi vuonna.

Tali-Ihantala -näyttelykeskuksesta tulee kansainvälinen tietokeskus, joka esittelee sotahistoriaa ja rajaseudun historiaa. Linnoitukseen saneerattaviin ja rakennettaviin tiloihin sijoitetaan myös Ratsuväkimuseo sekä Lotta-museo ja kahvila. Keskus avataan aikaisintaan vuonna 2012.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala