1. yle.fi
  2. Uutiset

Muuramessa vanhusten viikko huipentui eräretkeen

Valtakunnallinen vanhusten viikko on liikuttanut tuhansia ikäihmisiä ympäri Suomen. Viikkoa on vietetty teemalla Kuntoutuminen kunniaan.

Muurame
YLE Keski-Suomi / Petteri Juuti

Muuramessa Isolahden aarniometsään perjantaina suuntautunut opastettu retki vaati osallistujilta kuntoa. Bussi kuljetti retkeilijät Muuramesta Isolahteen, mutta metsän poluilla piti pystyä liikkumaan omin voimin.

Reippailua ja sienituttavuuksia

Pitkäjärven peilityyntä pintaa verhosi hento aamu-usva, kun parikymmentä reipasta ikäihmistä suuntasi kulkunsa kohti jylhää metsää. Alkumatkasta askellus oli ripeää, mutta jo muutaman sadan metrin kulkemisen jälkeen oli pysähdyksen paikka: polun vieressä pilkotti suppilovahveron ruskea lakki.

Retkeläiset ihastelivat isolla joukolla kohmeisia sieniä. Muutamat opettelivat tunnistamaan suppilovahveroita, joita oli ennen tätä päivää tullut heille vastaan vain torilla myyntikojussa. Retken alussa polkua pitkin astellut säntillinen jono haajaantui sammaleiseen maastoon sienijahtiin.

Tauon paikka

Vajaan parin kilometrin taivalluksen jälkeen retkeläiset pysähtyivät evästauolle. Kuuma kahvimuki lämmitti sormia ja iloinen rupattelu kaikui metsän hiljaisuudessa. Tauon aikana väki vertaili Korpilahden ja Muuramen palveluita sekä ihasteli metsää, johon eivät olleet koneet koskeneet.

Paluumatkalla laskettiin luontoreissun henkilötappiot ja todettiin, että kukaan ei eksynyt tai joutunut karhun kynsiin. Ja vaikka reissu olikin osa vanhusten viikkoa, paluumatkalle bussiin nousi punaposkinen porukka, josta kukaan ei tunnustautunut vanhukseksi.

Lähteet: YLE Keski-Suomi / Riikka Pennanen

Lue seuraavaksi