Tikkurilan kirjasto juhlii

25 vuotta täyttävän Tikkurilan kirjaston kävijämäärä kasvaa, vaikka lainausluvut ovat hienoisessa laskussa. Erityisesti ihmisiä houkuttelevat erilaiset tapahtumat ja langaton verkkoyhteys.

Kuva: YLE / Kalle Niskala

Tikkurilan kirjaston kävijämäärä kasvaa, vaikka lainamäärät ovat hienoisessa laskussa. Päivässä kirjastossa vierailee keskimäärin 1 600 ihmistä.

Aluekirjastonjohtaja Liisa Nikkilän mukaan ihmiset tulevat kirjastoon muun muassa maksuttoman langattoman verkkoyhteyden takia. Perinteinen lainaustoimintakin on pitänyt silti pintansa. Tikkurilasta lainataan miljoona kirjaa, videota tai cd-levyä vuodessa.

- Vantaan niillä alueilla, joissa on paljon lapsiperheitä, lainamäärät ovat kirjastoissa jopa nousseet.

Nikkilä arvelee, että kirjasto ei enää pitkään aikaan ole ollut paikka, josta haetaan kirjat kotiin ja poistutaan nopeasti.

- Me järjestämme tosi paljon erilaisia tapahtumia ja haluammekin houkutella ihmisiä viihtymään.

Lauantaina juhlitaan

Tikkurilan kirjastotalo on juhlinut viikon mittaan näyttävästi syntymäpäiviään. Päätapahtuma on tänään lauantaina, kun Vantaan ensimmäisen kulttuurin monitoimitalon avajaisista tulee kuluneeksi tasan neljännesvuosisata.

Talon syntymäpäivänä ohjelmaa tarjotaan erityisesti lapsille. Luvassa on kasvomaalausta, nukketeatteria ja musiikkiesityksiä.

Aikuisemmalle yleisölle on tarjolla syntymäpäiväkahvit sekä rakkausrunotilaisuus, jossa esiintyvät muun muassa rakkausprofessorina tunnettu Kaarina Määttä sekä kirjailijat Claes Andersson ja Tomi Kontio.