Hirvenlihalla herkutellaan harvoin

Hirvenlihaa ei riitä jalostajien tarpeeseen Itä-Suomessa. Kaatolupien vähentäminen on johtanut hirvenlihan tarjonnan pienenemiseen, vaikka kysyntää paikallisten jalostajien tuotteille rittäisi.

hirvenliha
Lihapkkauksia kylmätiskissä.
YLE

Liperiläinen Karelian Lihajaloste on valmis ostamaan hirvenlihaa jopa 50 000 kiloa, mutta monen edellissyksyn tapaan metsästysseuroilta liikenee lihaa myytäväksi liian vähän.

- Yritys hankkii hirvenlihaa Pohjois-Karjalan ja Savon lisäksi Kainuusta, Lapista ja jopa ulkomailta kuten Ruotsista, kertoo yrittäjä Martti Puustinen.

Riistanhoitopiirit myönsivät alkaneelle metsästyskaudelle kolmeen maakuntaan yhteensä vajaat 7 000 pyyntilupaa. Pohjois-Karjalassa hirvilupien määrä pieneni noin neljänneksen edellisestä syksystä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala