1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Laulupelimannit juhlivat Rautavaaran ja Helismaan hengessä

Joensuun Laulupelimannien perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Juhlavuoden aikana on toteutettu kauan haaveiltu matka Islantiin. Lokakuun lopussa järjestetään juhlakonsertti teemalla Ei itku auta markkinoilla.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
1950-luvun henkeen pukeutuivat Sirpa Pakarinen, Marja Halonen, Kaarina Juntunen ja Raimo Koivula.
1950-luvun henkeen pukeutuivat (vas.) Sirpa Pakarinen, Marja Halonen, Kaarina Juntunen ja Raimo Koivula.YLE / Milla Holm

Kuoron perinteiden mukaan luvassa on laulua ja soittoa mutta myös tanssia, runoja ja perinnetietoutta.

Juhlakonsertti järjestetään 25. lokakuuta Joensuun konservatorion salissa. Konsertissa esitetään 20 laulua tai instrumenttikappaletta. Ohjelmistossa on esimerkiksi Tapio Rautavaaralta sellaisia kappaleita mitä harva on kuullut.

- Rautavaaran ja sanoitusmestari Reino Helismaan kappaleisiin päädyttiin, koska tänä päivänä kaikki pitävät heistä ja he ovat lähes jokaisen huulilla, kertoo puheenjohtaja Raimo Koivula

Laulajia ja soittajia

Joensuun Laulupelimanneihin kuuluu laulajia ja soittajia: yhteensä noin kolmisenkymmentä jäsentä. Väki on pääasiassa jo varttuneempaa ja mukaan kaivattaisiinkin uutta verta.

- Olisi ihanaa jos saataisiin uusia tuulia tai laulajia mukaan, toivoo Koivula.

Kuoron sihteeri Marja Halonen jatkaa, että erityisesti kuoroon tarvittaisiin nuoria ja miehiä. Laulupelimannit toimii Joensuun seudun kansalaisopiston ryhmänä, joten toimintaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Koivula vinkkaa, että uutta ohjelmistoa ryhdytään kasaamaan heti, kun juhlakonsertti on ohi. Ohjelmiston kappalevalintoihin voi siis vaikuttaa itse!

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala, Milla Holm

Lue seuraavaksi